БългарияГероите на деня

Сузана Николова с остра атака към Тотев

Няма свобода на словото в общинския съвет, заяви тя, след като я отстраниха от Свободна зона, без да й дадат думата

Обвини кметът, че е забранил на съпартийците си да подпишат Меморандума за Европейска столица на културата докато е бил областен управител

Чудят се какви щуртотии да измислят, коментира само градоначалникът

Сузана Николова бе отстранена от поста изпълнителен директор на Свободна зона- Пловдив с решение на общинския съвет днес. Собствените й съпартийци от ГЕРБ я удариха без да й дадат думата, въпреки че опозицията поиска да я чуе, за да разкрие какво се случва в дружеството. С нея си отива и председателят на борда на директорите Никола Папазов. Главата на Николова падна заради слаби финансови резултати, но по думите й, те са от преден период от нейния. Не бе прието и предложението на Камен Шишманов борда на директорите да бъде редуциран до трима души, вместо досегашните пет шефа на персонал от 15 души. Дано тази рокада не е политическа. Явно искате да махнете тези двама души. Защото тогава просто не орежете двама от борда и не го оставите с трима души. Защото сега заплатите за борда за 60 хиляди лева, а за персонала- 93 хиляди лева, попита Шишманов.

След като мина гласуването и не й дадоха думата, Сузана Николова каза каквото има да казва пред медиите извън пленарната зала. Като нападна кмета и на практика свой партиен лидер. Няма свобода на словото в пловдивския общински съвет. Дойдох тук с дипломите си за висше образование, които не са ми дадени от Павлинка Кацарова. Но нямам диплома за влаков диспечер и явно не мога да карам влака в Свободна зона, каза тя като визира бъдещия шеф на дружеството, който е влаков диспечер. Имам чувството, че Пловдив се управлява хищнически. Градът не заслужава такова управление. Тотев е недостоен и трябва да оттегли кандидатурата си, заяви Николова. На финал обвини кмета, че не е подкрепял идеята Пловдив да стане Европейска столица на културата във времето, в което е бил областен управител. Тя твърди, че партийният лидер й е забранил да подписва Меморандумът за кандидатурата на града, иницииран от Славчо Атанасов. Тотев забрани да присъстваме на подписването. Лично бях извикана да бъда предупредена. Каза ми: Нямате място там. София ще бъде Европейска столица на културата, заяви Сузана Николова.

В момента, в който тя даваше изявлението си, кметът напускаше пленарната зала. Той бе спрян от медиите, които преразказаха думите на съпартийката му. Вече нищо не ме изненадва с наближаването на изборите. Чудят се какви щуртотии да измислят, бе коментара му.

 

 

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

5 коментари

  1. Само забележете типичното оправдание “ лошото финансово състояние е от предишен период“ – а тая като си е клатила краката и нещата не са се оправили по време на нейния период?

  2. Сузана Николова е права за всичко, даже и за това, че единствено ГЕРБ не се подписаха през 2010-та година в меморандума за Европейска столица на културата. СРАМ ЗА ПЛОВДИВ!!!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина