БългарияГероите на деня

Пловдивските социалисти избират председател

Подреждат листата след сигурния водач- проф. Иво Христов

Проф. Иво Христов ще води червената листа в ПловдивНовият градски лидер на БСП ще бъде избран на Конференцията на пловдивските социалисти този уикенд. Те ще заседават в Конгресния център на панаира, като се очаква в края на неделния ден да бъде обявено името на новия първи в Столетницата. Най-вероятно следващият председател на партията под тепетата ще е сред младите лица в нея, като най-широка подкрепа събира временният градски шеф Красимир Трифонов.

Дневният ред на форума предвижда разглеждането на 7 точки в две заседания. На първото ще бъдат обсъдени и приети отчетите на депутата в 43 НС Георги Търновалийски, представен от председателя на групата в ОбС Николай Радев, и на Градската контролна комисия. Заседанието ще започне с доклад на изпълняващия длъжността Председател Красимир Трифонов. Той ще направи анализ на обществено-политическата обстановка, ще отчете дейността на ГС на БСП за периода май 2016 – януари 2017 и ще посочи предстоящите задачи, съобщават от БСП.

Ще се подрежда и червената листа за бъдещите парламентарни избори през март. Сигурно е едно- нея ще оглави професорът по социология Иво Христов, който е преподавател в Пловдивския университет. Социалистите ще трябва да подредят имената на кандидатите си за народни представители след водача. Най-вероятно втори в листата ще е Георги Търновалийски.  

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина