БългарияГероите на деня

Плевнелиев: Пловдив е съкровище под открито небе

ЕС изглежда слаб и разделен. Нашата задача е Европа да не изпадне в криза на европейските ценности, каза държавният глава на откриването на срещата на президентите от "Арайолуш”

Пловдив е съкровище под открито небе. Така държавният глава Росен Плевнелиев откри годишната среща на президентите от "Арайолуш", която се провежда в момента в Етнографския музей. Плевнелиев допълни, че за него е огромно удоволствие да домакинства в един от най-древните градове в света и най-старият жив град в Европа.

Ще търсим отговор на въпроса как да повишим доверието на ЕС, в период на нарастващи рискове и нестабилен вътрешен ред. Днес Европа се сблъсква с повече проблеми от когато и да било в годините след Втората Световна война. ЕС изглежда слаб и разделен. Единственото оръжие, с което разполагаме, са европейското единство и интеграция. Само силен ЕС може да гарантира сигурност и мир в Европа. Нашата задача е Европа да не изпадне в криза на европейските ценности. Не може да си позволим да пренебрегнем нито една държава-членка. Нито една държава в ЕС не е периферия. Въпреки предизвикателствата България успешно се превърна във фактор на стабилност на Балканите, каза още Росен Плевнелиев. Страната ни е горд домакин на срещата на страните от групата "Арайолуш", каза българският президент на старта на форума.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина