Изпод тепетоМнения

Бойко Борисов още дължи пари на Огнян Герджиков

Започнах житейския си път като бавноразвиващ се, шегува се бившият председател на парламента

Бил раздвоен между правото и оперното пеене на младини

Автобиографиите се създадени, за да променят коренно мнението на масата за дадения човек. Те открехват едни бегло познати страни от личността му и дори могат да променят мнението ви за индивида. Може би подобен е и случаят с Огнян Герджиков.

Всички помним как преди години той напусна парламента и сякаш този образ се беше загнездил  в съзнанието– политикът Герджиков. Ако попитате студентите му, то той веднага се превръща в „преподавателят Герджиков“. За приятелите му той е просто Огнян, но всъщност някой осъзнава ли колко всестранно развит човек е той? Последната му изненада за всички е „писателят Герджиков“, сътворил автобиографията си „Аз не бях политик“.
През 2011 сяда да пише, но минават три години, докато съпругата му не го подсеща за текста. Стана ми неудобно, седнах , донаписах го и сега есента излезе, разказа Герджиков пред  пловдивската си публика. Започнах житейския си път като бавноразвиващ се, пошегува се той, опитвайки да разкаже какво по точно е разказал за себе си и допълни, че читателите му дори ще могат да се запознаят с факта, че Бойко Борисов все още му дължи пари. Всичко в рамките на шегата, но из страниците на „Аз не бях политик“ наистина ще срещнете интригуващи факти от живота на политика.
Някой от вас знае ли, че през юношеството си,младият Огнян е бил раздвоен дали да учи право или оперно пеене. Да, той е бил и все още е, според думите на близките му, изключителен певец. Ще срещнете истории от сватбата на сина му, където само на политика не били дали гъби, тъй като ресторантът нямал сертификат за произхода им, а из неговата глава се е въртяла единствено мисълта, че всички гости на празненството могат да се отровят, но него го пази цяла делегация от хора. Това не е книга за политика, учителя, музиканта, тенисиста, а за човека Огнян Герджиков. Един бисер го наричат от издателството му и вероятно е наистина така. Текст, написан с хумор и самоирония. Книга, разказваща за един живот, преминал през много, видял много и постигнал много.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина