Изпод тепетоМненияНовини

152 млади лекари полагат Хипократова клетва

Дипломира се 68-ми випуск на Факултета по медицина на МУ

44 са чуждестранни граждани от 12 държави взимат дипломите си на промоцията

Дипломантите от випуск-2018 на Медицинския факултет на МУ – Пловдив ще получат магистърските си дипломи за лекари по медицина на 19 декември в Голямата зала на Драматичния театър. За 68-ми път Факултетът по медицина тържествено ще изпрати завършващите медици като випуск, постигнал значими академични успехи от следването. 152 лекари, подготвени за професионална реализация в най-хуманната професия, ще бъдат представени от най-големия факултет на МУ – Пловдив и ще положат своя професионален обет „Хипократова клетва“ пред медицинската общност, преподаватели и родители.

От дипломираните: 108 са българи и 44 са чуждестранни граждани от 12 държави (Турция, Гърция, Германия, Швеция, Македония, Кипър, Сирия, Украйна, Финландия, Холандия, Ирак и Йордания), като от тях 37 са преминали обучение по специалността изцяло на английски език.

Дипломантът Марин Канарев е завършилият с пълно отличие – 6.00

Дипломантът Марин Канарев е завършилият с пълно отличие – 6.00 от следването и от държавните изпити. Той ще бъде удостоен с почетен плакет „Златен Хипократ”. С “отличен” (над 5.50) успех от следването и държавните изпити са 55 дипломанти; средният успех от следването на завършващите е „мн. добър” – 4.97, а от държавните изпити е „мн. добър” – 5.21.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина