БългарияКриминалеМненияНовини

Сарафов: Името на Гешев излиза пред скоби и в кръга около Пепи Еврото, и около Нотариуса

Изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов обяви, че има данни, че предшественикът му Иван Гешев е бил свързан, както с кръга около издирвания Петьо Петров, по прякор Пепи Еврото, и така и с този на убития в края на януари Мартин Божанов – Нотариуса, съобщи БНР. 

Сарафов за първи път коментира поредния скандал с твърдения за зависимости в съдебната система, избухнал този път след разстрела на Божанов. Преди това той информира прокурорите от Софийската районна прокуратура, че започва цялостна проверка на работата им. Сарафов определи Специализирания отдел в прокуратурата като „шпицкоманда“ и заяви, че Софийската районна прокуратурата в следващите дни ще е обект на безпрецедентна ревизия. Конкретният повод е разпространената от самата прокуратура справка за дела за имотни измами срещу убития Божанов, който масово са били прекратявани. Сега 21 прокурори от ВКП тръгват отзад напред, за да проследят какво се е случило преди прекратяването – имало ли е смяна на прокурори, работело си се е интензивно. Резултатите се чакат в кратки срокове, съобщава още БНР. 

След като уведоми прокурорите от СРП за спешната ревизия Борислав Сарафов коментира и твърденията за мрежа от зависими от убития Мартин Божанов магистрати. На въпрос как и неговият кръг, и този на Пепи Еврото да съществуват безпроблемно толкова години, и.д. главният прокурор отговори:

„Аз виждам едно име, което излиза пред скоби и в двата кръга и това е на бившия главен прокурор. Той е свързан и с двата кръга. Тепърва ще видим дали ще има доказателства или не. Аз не мога да ви кажа в конкретика какво има доказателства. Най-малкото като информация и като публична информация какво ще излезе, какво ще установим. Тепърва установяваме, не мога да ви кажа всичко, защото в крайна сметка има и следствена тайна“.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина