АктуалноГласовеГрадътЗелен градКварталиМненияНовиниОбщина Пловдив

Жители на Западен с подписка срещу застрояване на зелено каре

„Община Пловдив продължава да поставя инвестиционните намерения на частни фирми над обществения интерес”, алармират от инициативата „Пловдив, град за хората”. Те съобщават, че утре живущите в блока на ул. „Кръстьо Раковски” № 19-21 ще внесат в Община Пловдив заявление, с което ще изискат информация за предвиденото застрояване в зелените площи до жилищната им сграда и ще заявят желанието си то да бъде спряно. 

Имотът, който тревожи гражданите, е един от парцелите, предоставени на „Тея Инвест“ в неизгодната за града замяна, при възстановяването на собствеността върху част от парк „Отдих и култура“.

„Неясно защо, зелените площи до жилищната сграда – част от междублоковото пространство, неизвестно кога и на какво основание, обособени като отделен имот, са станали частна собственост и неясно как има одобрен Подробен устройствен план, който разрешава застрояване до 8 етажа при отстояние от жилищната сграда 6 метра без за това да има уведомяване”, пишат в сигнал до медиите от „Пловдив, град за хората”.

Живущи в близкия блок са организирали подписка за спиране на проекта, в която са се включили над 100 човека. Те очакват от Общината решаване на проблема, , ако това не стане са готови на протестни действия.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Територията на бившия парашутен полк я застроиха с китайски размах. Първо я получиха даром от общината, уж даця благоустрояли за своя сметка, поозелениха я за заблуда, прокараха едни тесни улички за икономия, в които две коли не могат да се разминат и сега се оглеждат за последните зелени късчета земя.

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина