АктуалноГласовеИзбориМненияНовини

Владимир Славенски: Да се намалят с 50% общинските наеми за бизнеса

 „По-голямата част от генерираните местни данъци да остават в общинската хазна и местните органи да на самоуправление да решават в какво да бъдат инвестирани”, тази идея представи кандидат-депутатът от Демократична България за 16 МИР – Пловдив град

Голяма част от засегнатите заради мерките за борба с коронавируса бизнеси ползват общински помещения, какъвто е случаят в Пловдив. 50% наемите им за използването на общински сгради в периода, в който работят да бъде намален, а за времето, през което не работят принудително – да не се дължи. Тази идея представи кандидат-депутатът от Демократична България за 16 МИР – Пловдив град Владимир Славенски, който гостува в студио „Капана” на Под тепето. Видео интервюто излъчихме на живо в страницата ни в социалната мрежа Facebook.

Той представи част от акцентите в икономическите мерки за излизане от кризата на обединението. Сред тях е и идеята по-голямата част от генерираните местни данъци да остават в общинската хазна и Общинският съвет да решават в какво да бъдат инвестирани.

Владимир Славенски ще работи в следващия парламент за електронизация на административните услуги. По думите му, администрацията трябва да влезе в темпото на бизнеса.

Подробности вижте в приложеното видео

Градското ръководство на ДСБ Пловдив подкрепя Владимир Славенски като кандидат за народен представител в листата на Демократична България  и призовава всички членове, симпатизанти и пловдивчани да го подкрепят с преференция 104 и номер 11 в интегралната бюлетина.

Теодор Караколев

Пише по темите, свързани с културата, културното наследство и история на изкуството и архитектурата.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина