Удължиха концесията на картинг писта Лаута с 80 месеца

Актуално Гласове Градът Избори 2021 Новини

40 общински съветника подкрепиха предложението

С 40 гласа „за”, 0 „против” и 5 „въздържал се” общинският съвет прие удължаване на концесията на картинг писта Лаута с 80 месеца.

Предложението мина на втори опит, след като на миналата сесия точката бе оттеглена по искане на старейшината от ГЕРБ Атанас Узунов. Той настоя в договора да има клауза, според която общината едностранно може да прекрати взаимоотношенията си с концесионера „Делта Карт”, ако от УЕФА имат изискване стадион „Локомотив” да разполага с многоетажен паркинг. Исканите корекции по документацията изненада и съветниците, и общинската администрация, и концесионера.

В последствие от „Делта Карт”, а и инвестиционният контрол по проекта за реконструкция на стадион Локомотив в лицето на Костадин Язов, излязоха с позиции, че двата обекта нямат нищо общо- става въпрос за съвсем различни УПИ-та. Така внесеното на днешната сесия предложение бе идентично като предходното, но с приложени становища на зам.-кмета Тодор Чонов, директора на дирекция „Правно-нормативно обслужване” Елена Кинаева, на Костадин Язов и на юридическия отдел на Общината, които потвърждават, че картинг писта Лаута не попада в обхвата на стадион Локомотив.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.