Актуално

Убиха сестрата на Илия Павлов

И 8-годишният син на Славка Найденова Пол Уилсън с куршум в главата

8-годишният Пол
8-годишният Пол
Сестрата на създателя на Мултигруп Илия Павлов и сина й бяха открити убити в САЩ, съобщиха американски електронни издания. Полицията на Принц Уилям Каунти, щата Вирджиния, започна разследване на двойното убийство. Телата на 41-годишната Славка Найденова и 8-годишния й син Пол Уилсън бяха открити в дома им в Дейл Сити малко след 11:00 вечерта в понеделник местно време от нейния съпруг и негов приятел. Найденова бе сестра на покойния създател на Мултигруп Илия Павлов. В момента американската полиция търси улики за престъплението. Начинът на смъртта не е известен, съобщава Washington Examiner. Убийството очевидно е планирано. Случаят все още се разглежда, но изглежда планирано убийство, каза Пол Ебърт от местната прокуратура. Той отказва да даде подробности по случая. Съпругът на Найденова, който е открил телата изглежда извън подозрение.

Междувременно от полицията съобщиха, че една жена е задържана по подозрение в убийството на сестрата на Илия Павлов Славка Найденова и 8-годишният й син Пол Уилсън в дома им в Дейл Сити. 47-годишната Наталия Уилсън е заподозряна за двете убийства – на Найденова и синът й. Полицията казва, че Наталия Уилсън е познавала жертвите и е задържана без гаранция. По неофициална информация тя е втора съпруга на първия мъж на Найденова. Полицията съобщи, че няма признаци за влизане с взлом в дома, закупен от Славка Найденова през 2000-та година. Според американските медии тя е собственик на жилището, но не е ясно дали това е бил постоянният й адрес. Съседите на убитата разказват, че рядко са виждали жената и детето да излизат, но определят бащата Лестър като приятен човек. Той работел в строителството и се хващал на каквато му попадне работа. Найденова притежавала няколко недвижими имота и плащала ипотеките им, като ги отдавала под наем на имигранти. Синът Пол Уилсън е учил във втори клас в традиционното училище Mary G. Porter в Уудбридж. Говорител на училището посочи, че кризисни съветници са вдигнати на крак и писмото с информация за инцидента е било изпратено на родителите. Изразяваме най-дълбоките си съчувствия на семейството и приятелите на Пол Уилсън и майка му, г-жа Славка Найденова, заяви управителят на училището Дарси Уайтхед. Полицаи пазят пред дома днес. В покрития със сняг заден двор на къщата е имало игрище. Съседи разказаха, че са чули изстрели в къщата на Найденови.
В София бащата на убитата Павел Найденов каза, че е бил информиран за за трагичния инцидент от медиите. Българското посолство във Вашингтон е получило информация за убийството от наш сънародник, който е превеждал на разследващите органи. Създателят на Мултигруп Илия Павлов беше убит на 7 март 2003 г. с един куршум в сърцето пред входа на централата на Ем Джи корпорация в София.
Според щатски криминалисти, най-вероятно мотивът за убийството е ревност. Задържаната Наталия Уилсън ревнувала мъжа си от Славка, не му разрешавала да се вижда с нея и да ходи при сина си. Лестър е етиопец. Той живеел със Славка на семейни начала, нямали брак, но припознал детето. След раздялата им се оженил за рускинята Наталия. Не се изключва възможността убийцата да е наркоманка или психично болна. Бащата на Илия Павлов разкри пред медии, че не помни да е чувал за жена на име Наталия.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина