Актуално

Убийство с газов пистолет в Тракия навръх Йордановден

Мъж бе убит с газов пистолет навръх Йордановден в Тракия.

Окръжна прокуратура-Пловдив наблюдава досъдебно производство за евентуално извършено убийство, съобщиха от държавното обвинение. На 6 януари 2023 г., около 18,50 часа е бил подаден сигнал на тел. 112 за възникнал инцидент в апартамент – боксониера, в жк „Тракия“. На място са пристигнали полицейски и лекарски екипи, които установили, че в жилището е починал И. А. на 50 г.  

Под надзора на Окръжна прокуратура-Пловдив са започнали незабавни действия по разследването, от които е било установено, че пострадалият е бил прострелян с газов пистолет, при което е била засегната важна артерия. В жилището се е намирала и Б.Б, на 23 г. Тя се е представила за негова близка приятелка. Според първоначалните данни между двамата е възникнал скандал, при който жената е простреляла И. А. с газовия пистолет. Оръжието е намерено в апартамента и е иззето като веществено доказателство. То е било притежавано от И.А.  При извършване на първоначалните действия по разследването на място е присъствал дежурен прокурор от Окръжна прокуратура-Пловдив. Жилището, където е станал инцидентът, е било обитавано от И.А., а на 6 януари 2023 г. жената му е била на гости. 

Б. Б. е задържана за срок от 24 часа по Закона за МВР. Предстои Окръжна прокуратура-Пловдив да прецени основанията за повдигане на обвинение спрямо нея, както и тези за задържането й за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Разследването е в активна фаза.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина