АктуалноЗдравеНовиниПУЛС

Трима мъже с коронавирус са приети в болница в Пловдив през последните 24 часа

46 оздравели и 35 нови заболели, сочи справката за областта

Най-младият пациент е момиче на 9 г. от Община Родопи, контактно на майка си

Сред новите случаи има санитарка от COVID отделението в МБАЛ „Св. Каридад“, която е на домашно лечение

46 оздравели и 35 нови установени с COVID-19, сочи справката за област Пловдив от днес. Към момента 1049 са общо регистрираните, а преборилите коронавируса са 504. На домашно лечение са 402 с положителен резултат, а под карантина 587. Това съобщи по данни на РЗИ областният управител Дани Каназирева.

През последното денонощие има трима хоспитализирани – мъже от гр. Пловдив на 84 г., 60 г. и 25 г. Те са в задоволително състояние.

Приетите в болница към днешна дата са 128, от тях потвърдени с COVID-19 са 114. Свободните легла в отделенията са 87, а за интензивно лечение – 33.

„През последната седмица виждаме, че се очертава положителна тенденция за увеличаване броя на излекуваните от сериозното заболяване. Все още, обаче не е малък и броят на ново заболелите, което отново показва, че трябва да се спазват мерките и всеки един от нас да бъде внимателен. В понеделник свиквам Медицинския щаб и подробно ще разгледаме ситуацията в Пловдив и областта, заболеваемостта, както и заетостта на легловата база в отделенията, определени за лечение на коронавирус.“ – поясни Каназирева.

Сред новите случаи има санитарка от COVID отделението в МБАЛ „Св. Каридад“, която е на домашно лечение. Изследвани са всички нейни колеги, сред които няма положителни.

Най-младият пациент е момиче на 9 г. от Община Родопи, контактно на майка си – на домашно лечение. Най-възрастният пациент е жена на 90 г. от Община Карлово, която също е под карантина в дома си.

Отново най-много са регистрираните в гр. Пловдив -27. 3-ма са от Община Родопи. По 2-ма от общините Марица и Карлово и един от Асеновград. Справка по общини: Пловдив – 699, Карлово – 52, Кричим – 22, Хисаря – 10, Родопи – 79, Стамболийски – 21, Калояново – 7, Перущица – 23, Раковски – 11, Марица – 29, Асеновград – 50, Брезово – 2, Куклен – 9, Садово – 11, Първомай – 3, Съединение – 12, Сопот – 9.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина