Актуално

Съседите на Енев: Не е такъв човек. Скромен, отзивчив е!

Майката Донка е неоткриваема, съпругата му също. Роднини на бившия рейнджър го молят да се предаде

Домът на Еневи в Кичука е пуст вече трети ден
Домът на Еневи в Кичука е пуст вече трети ден
Жоро! Да открадне милион и половина и да избяга, изоставяйки съпругата и детето си? Не ни се вярва. Такъв е коментарът на повечето от съседите на най-издирвания човек в държавата в последните три дни- 33-годишния бивш рейнджър с мисия в Афганистан и шофьор на инкасо автомобил Георги Енев, който е заподозрян в присвояването на 1,5 милиона, собственост на голяма петролна компания. Кинтите Енев превозвал в специализирания си брониран бус, а по информация на полицията пратил колегата си от охраната за хамбургер и избягал с парата. После я прибрал, натоварил се в неизвестно возило и Image title
избягал в мистериозна посока. Ченгета допускат Енев да е прекосил някоя от близките до Пловдив граници два часа след екшъна в Кичука. Дали е така, тепърва ще се разбере. Негови съседи на улица Димитър Талев 51, където в апартамент на горните етажи той се е грижил за съпругата си и 6-годишната си дъщеря, не вярват той да е извършил подобно нещо. Много сме изненадани.
Image title
Той не е такъв човек, виждаше ми се скромен, отзивчив, коментира мъж от входа на Енев. Друг комшия от блока, допълни че е шокиран от случката. Онази вечер жена ми крещи от хола. Гошо, виж Гошо, вика. И на екрана снимката на Жоро с надпис „Издирва се за тежко престъпление“. Останах като гръмнат и не можех да повярвам, каза живущ в апартамент на долните етажи в блока край бившето кино Тракия.

Екип на Под тепето се опита да разговаря с майката на Георги – Донка, която също живее в жилището на Димитър Талев, но никой не отговаряше на позвъняването. Няма ги от петък. Нито Донка, нито жена му. Неоткриваеми са. Таткото Тодор със сигурност няма да го намерите, защото той от години бачка в Германия и им праща пари от там, допълниха още съседите на семейството.

Супер изненадани от случилото са и роднини на Жоро в Манолско Конаре, където в момента живее голяма част от фамилното му родословие. Георги беше задоволен финансово. Баща му вече 20 години работи в Германия и на семейството никога, нищо не е липсвало, коментира лелята Василка Юрукова. Тя не скри, че шокът за цялото семейство е невероятен. А майка му Донка била в пълна истерия. Вече оплаквала детето си върху негови снимки. Георги е страхотен син и баща. Не е имал противообществени прояви. Отгледахме го заедно с майка му сами, тъй като баща му работи като строител в Германия. За случилото се разбрах от брат ми, бащата на Георги, който ми звънна по телефона и ме попита: „Истина ли е? Какво става?“. Умолявам Георги, само да е жив и здрав, ако е извършил нещо, да се предаде и да се върне вкъщи, допълни лелята.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина