АктуалноБългарияВашите писмаГласовеКриминалеМненияНовини

Среднощен купон подлуди Кършияка и центъра

Около 200 сигнала има подадени към полицията

Десетки гневни писма напълниха електронната поща и месинджъра на редакцията на Под тепето тази нощ от подлудени жители на Северен и Централен, които не са могли да спят заради силна музика до малките часове.

По наша информация става въпрос за VIP  рожден ден в градината на Новотела.

Според хората, подавали сигнали към полицията и медията ни, събитието е било разрешено от районния кмет на Северен Стоян Алексиев и униформените не са имали никакъв вариант за реакция, въпреки че са се отзовавали няколко пъти на сигналите.

Репортер на Под тепето се свърза с районния кмет, който коментира, че „няма такова нещо.“ Той поясни, че районната администрация няма правомощия да издава такива разрешения и това прерогатив на ресорния зам.-кмет по ред и сигурност в Голяма Община. Алексиев допълни, че е запознат със случая, който е вдигнал хората от двете страни на реката на крак през нощта и потвърди, че към полицията са подавани множество сигнали. На финал каза, че няма идея какво е било събитието и от кого е било организирано.

След първите такива служители на III РУ са отишли на място – бившия Новотел и са сътавили предупредителен протокол на управителя на комплекса. Сигналите обаче продължили и след това, а полицаите се върнали и написали акт на мениджъра за нарушаване на обществения ред.

От администрацията на хотела категорично отказват да коментират случилото се.

Свързахме се със заместник-кмета с ресор „Ред и сигурност“ в Община Пловдив Йордан Ставрев. Той научи от нас за нарушаването на обществения ред в Кършияка снощи и заяви, че не е получавал информация или сигнали относно събитието в Новотела. Очевидно той не е издавал и разрешение за провеждане на такова.

Очаквайте подробности.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

7 коментари

  1. Който все още не е мислил за мигриране го съветвам да се замисли в тази насока. Животът е доста кратък, за да позволяваме една шепа пасмина да се подиграва с нас и с бъдещето ни. Всеки, който иска да живее нормално, с доходи, прилягащи на държава в ЕС, върховенство на закона, социална политика и т.н. в най-скоро време трябва да се махне от тази кочина, превзета от прасетата

  2. Жалка история. Не знаели нищо при 200 сигнала. Аз ако съм това ще го разпратя по всички възможни медии. Веднага ще стане ясно кой е въпростният „вип“ и някой хрантутник в униформа ще бъде изхвърлен където му е мястото.

  3. Нищо учудващо в кочината, ясно е , че щом партито е „ВИП“ разискванията са излишни. Иначе голяма патардия беше със закона за шума и т.н , но какво с всеки друг закон той не важи за „ВИП“-овете. Битият бит и т.н.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина