Актуално

Спас и Стайко са хлапетата убийци от Голям чардак

Да гние в затвора, казва таткото на 16-годишния Спас


16-годишният Спас Цончев и 17-годишният му приятел Стайко Благоев са убийците на 82-годишният старец Марин Деков от село Голям чардак, научи Под тепето. Двете гаменчета са прочути в района и треперят само като чуят имената им. Беше въпрос на време на убият човек. Очаквахме го. Двете момчета тероризират селото от много време, коментират травмирани от зверското убийство местните хора. Те твърдят, че от Спас и циганчето Стайко са се отказали дори родителите им, които обаче явно имат вина за ранното крими битие на хлапетата. По думите на хората от селото, двамата дишат лепило, пиянстват и правят зулуми почти всеки ден. Редовно някой от Голям чардак пропищява от бандитчетата. По непотвърдена информация тийнейджърите са признали, че са убили зверски Марин Деков с юмруци и ритници.
Преди да размажат главата на пенсионера за някакви си пършиви 6 лева, Спас и Стайко се напили до козирката. Идеята за поредното престъпление дал Стайко, а Спас го последвал, твърдят роднините на по-малкия убиец. След като убили човечеца се върнали в къщата на 16-годишния мародер и се похвалили, че са ступали качествено дядо Марин и са задигнали 6 лева от портмонето на старика, с които пафкали цигари и яли кебапчета.
Допили си подобаващо в къщата на Спас и се отрязали като талпи. На сутринта се поинтересували как е дядо Марин, а малко по-късно били задържани. На косъм от смъртта се разминал още един възрастен мъж- бай Димитър от съседната на Деков къща. Гамените атакували и неговия дом, с черни маски на главите и заплашителни викове “Дай парите”. Бай Митко обаче се барикадирал качествено и не допуснал нападателите.
Бащата на малкия Спас само махва с ръка и казва “Да гние в затвора”. Той не крие, че откакто синът му се сърбал със Стайко кривнал от правия път. Не завършил седми клас, като вместо с учебниците, се захванал с кражби, пиячка и лепило. Стайко пък е от ромска фамилия. Майка му е на гурбет в чужбина, а татко му дори не знае какви ги върши синчето му. 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина