Собствениците на заведения настояват за подкрепа пред Об С

Актуално Власт Гласове Градът Новини

„Предложението на кмета за опрощаване на такса „тротоарно право“ за януари и февруари – месеците, в които не сме работели, е по-скоро подигравка, а не протегната ръка към пострадалия малък бизнес“

Искат толеранс от местните управници (ВИДЕО)

Собственици на заведения се събраха пред Градския дом на културата, където се провежда редовно заседание на местния парламент, за да поискат подкрепа от страна на общината и съветниците в ситуацията на корона кризата.

Представители на най-пострадалия бранш, заради взетите мерки против пандемията обявиха, че предложението на кмета за опрощаване на такса „тротоарно право“ за януари и февруари – месеците, в които не сме работели, е по-скоро подигравка, а не протегната ръка към пострадалия малък бизнес. Те се надяват точката днес да бъде изменена в рамките на дебата и да получат толеранс поне няколко месеца от момента, в който отворят врати.

„Не сме дошли тук да просим или да протестираме, дойдохме да потърсим разбиране. Нашата надежда е да ни бъде подадена ръка и да бъдем освободени от тротоарно право поне до края на лятото, за да можем да върнем всичките си служители на работа, да стъпим на крака и отново да завъртим колелото,“ обяви Михаил Узунов – собственик на бар Пощата.

Представителите на бранша подчертаха, че така внесеното за гласуване предложение по никакъв начин не кореспондира с молбата, която те са входирали до градоначалника Здравко Димитров преди няколко седмици. В нея те искат и преразглеждане на процедурата за удължено работно време, тъй като в последната година на практика такова не са ползвали, а са заплатили за това.

Както и в ситуацията с коронавирус, с която се съобразяваме според всички заповеди на здравния министър, така и днес сме се събрали пред Об С само няколко души, за да не предизвикваме струпване. Не сме викнали персонала, нито сме тръгнали да събираме целия бранш в Пловдив, за да ви правим масовки, което отново следва да подчертае, че ние сме отговорни хора и се надяваме да ни бъде отвърнато със същата отговорност към бизнеса от страна на администрацията,“ обявиха собствениците на заведения.

Те допълниха още, че се солидаризират напълно с отвореното писмо, което двете големи браншови организации Съюзът и Асоциацията на заведенията в България изпратиха до всички кметове на общини в страната. В него се настоява таксата за тротоарно право да бъде намалена с 50% годината.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.