АктуалноГрадътЗелен градИзбор на редактораКварталиМненияНовини

Сем. Миткови за имота край Гребния канал: Нямаме инвестиционни намерения

Семейство Миткови, собственици на имота край самия Гребен канал, за чието разчистване писахме миналата седмица, излязоха с позиция по повод нашите публикации, които пускаме като право на отговор. Представителите на фамилията подчертават, че нямат инвестиционни намерения- закупили са парцела за построяването на еднофамилна къща за лично ползване, а не за строителство с обществено предназначение от офис или жилищен характер. Допълват, че в момента разчистват зоната от изгорялата в големия пожар миналото лято растителност, след което ще реализират проект на ландшафтен архитект за озеленяване, като го представят пред нашата аудитория.

Ето и цялата позиция на сем. Миткови, без редакторска намеса:

Уважаеми съграждани,

В отговор на статията от 30-ти април със заглавие „Общината не знае за сечта в имота на Максим Митков на Гребната“, бихме искали да споделим следната информация, която представя нашите намерения по отношение на споменатият имот, както и да изразим своето разбиране към общественият интерес относно извършваните в момента дейности в него:

Всички дейности по неговото разчистване са законни и съобразени с изискванията за района, в който се намира.

В момента извършваме разчистване в имота на опасни и саморасли растителни видове, както и на полу – опожарени такива, с влошени физиологични качества и фитосанитарно състояние и без екологична стойност, което се случва със Заповед РД – 09 – 458 от Община Пловдив Район „Запад“, която от своя страна е издадена на основание на изготвена санитарна експертиза от длъжностни лица от Район „Западен“ и фитосанитарна експертиза, изготвена от ландшафтен архитект арх. Хаджиев.

Бихме искали да ви уверим, че фамилията ни няма инвестиционни намерения за имота и в никакъв случай няма да се стигне до изграждането на каквото и да било строителство с обществено предназначение от офис или жилищен характер, търговски обекти и комплекси, подобно на тези, които виждаме, че изникват  в съседство и наоколо.

Ние като граждани на нашият красив град също искаме да допринесем за естетичният и съобразен със законите изглед на града ни!

Целта на закупуването преди години на въпросният имот е бъдещо построяване на еднофамилна къща, изцяло за лично ползване.

Прилагаме визуализация на проекта ни за облагородяване, чрез предстоящо засаждане на подходящи растения и дървета, според характера на района по проект, изготвен от ландшафтен архитект арх. Червенков, които ще дадат един по – красив, поддържан и свеж вид, както и няма да застрашават сигурността на преминаващите автомобили и пешеходци.

Прилагаме и  снимки на предишното състояние на растителността, преди началото на нейното почистване, за да припомним за нейното качество и визуален изглед.

С уважение,

Сем. Миткови

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

14 коментари

  1. Айде , моля ви се. Първо, ако искате да озеленява, няма да се заграждат като партизани в окоп. Второ, как са придобили имота ? Трето, ами -като първото !

  2. Адмирации, че най-накрая някой е разчистил тези бурени и мястото ще бъде облагородено и няма да видим поредния жилищен комплекс!

  3. Гарантирам, че този парцел ще бъде заграден с 3метрова плътна ограда, така че това „озеленяване“ не знам как ще е в „обществена полза“…

  4. Най-после някой свестен човек да разчисти около гребната бурените и прогнилите дървета, и то за негова сметка!Браво! Ако може да продължи с разчистването и по нататък в горичката, че явно общината не е интересува и нищо няма да направи! Ако имах възможност щях всичко да изсеча и изчиста, за да заприлича на едно красиво и подредено зелено, райско място за разходка! Дано има повече такива хора, като сем. Миткови! Браво!

    1. Те така и в сърцето на парка разчистиха пещаците ( зад истрезвителя) , та да ни е хубаво , когато заобикаляме парченцето, което нагло си присвоиха.

    1. Пълно е с хейтъри в тоя град! Ако идеята е да хвърлите кал по някой – то поне изберете по – подходящи хора. Пълно е с такива. Да припомня само, че пожарът тръгна далеч от към Гребна база за да стигне до имота на Миткови. Тъй че тезата, че те са си го запалили ми се струва абсолютна конспиративна теория.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина