С носталгия по забравените клубове: Таксима

Актуално Вкусът на града Градът Живот Новини
Таксима
Днес емблематичната бирария е вече спомен, къщата – съборена, а на нейно място вероятно ще изникне или хотел, или жилищна сграда
Иточник: Lost in Plovdiv

Повече от 12 години минаха от последния работен ден на култовото кафе-бирария “Таксим тепе” на улица “Съборна”. На практика от 30 август 2008 г. къщата е заключена и се саморазрушава, до идването на новия собственик, който е твърдо решен да я възроди за нов живот, но след преизграждането й, тъй като състоянието й не подлежало на ремонт. Вероятно там клуб повече няма да има, но мнозина помнят и няма да забравят глъчката от Таксима, както всички му казваха.

Самата сграда , в която се е помещавало емблематичното заведение, е от 1860 г., а преди това на мястото се е издигала стара турска къща, изгоряла при пожар. След затварянето тя бе изоставена и за нея често имаше сигнали поради падаща мазилка.

Според архивите тя е била притежание на известен пловдивски архитект, който я продал преди известно време на свой колега от София, а сега вече с нея се разпорежда друг инвеститор.

Целият текст четете в Lost in Plovdiv

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.