Родител: Хората не искат децата им да носят намордници и да бъдат третирани като животни

Актуално Новини Под ножа

Протестиращите срещу задължителните маски в училище ще поискат оставката на министъра на образованието, ако исканията им не бъдат чути (ВИДЕО)

Случаен минувач влезе в словесен сблъсък с родителите

„ Дръж си го в къщи!”. Така случаен минувач отговори на родител, заявил пред медиите, че не иска детето му да ходи с маска на училище. Това се случи по време на днешния протест край РУО-Пловдив срещу задължителните предпазни средства в школата. Баща и майки, част от тях с наследниците си, заявиха, че маските трябва да бъдат препоръчителни, а не задължителни.

„100 семейства- 100 мнения. На кого да угодят институциите. Аз имам внуци и държа на тяхната безопасност”, заяви инакомислещият мъж, определен като провокатор от някои от протестиращите срещу маските. Той подчерта, че е въпрос на избор и дали да пускаме децата на училище в условията на епидемия от коронавирус.

„ Плажовете бяха пълни с деца и възрастни. Нещо трагично да се е случило? Който се притеснява, нека да пусне детето си с маска. Ние трябва да имаме право на избор”, подчерта Илиян Петков, който утре ще изпрати сина си на училище. Без маска. Наследникът му е в четвърти клас в „Яне Сандански”.

„Не искам да ходя с маска на училище. И няма да я нося”, заяви 11-токласникът в ЕЗ „Иван Вазов” Георги, който носеше лист А4 с надпис „Не запушвайте устите на децата”.

„Моето дете сега ще е втори клас и то също не иска да носи маска в училище. Бих нарекъл тези мерки напълно безумни и ненужни. 80 процента от родителите в нашия клас са против задължителните маски в училище. Групата ни във Фейсбук има четири хиляди  последователи само за четири дни, което е показателно, че хората не искат децата им да носят намордници и да бъдат третирани като животни”, каза 35-годишният агроном Иван Иванов.

Той препоръча на противниците на задължителните предпазни средства да освободят децата си от тях на първия учебен ден, за да дадат категоричен сигнал на институциите.

Някои от протестиращите бяха приети от директора на РУО-Пловдив инж. Иванка Киркова. След срещата те заявиха пред останалите участници в недоволството, че са срещнали разбиране от страна на Киркова, но тя нищо не може да направи. „Беше изключително добронамерена и заяви, че ще предаде исканията ни на Министерството на образованието”, обявиха след срещата участниците в нея.

„Ако исканията ни не бъдат чути другия път ще сме много повече и ще поискаме оставката на министъра”, заяви Иван Иванов по мегафон, доставен от присъстващия на всеки протест в последните месеци Асен Костов. Въпреки че няма деца, на днешното недоволство на родители присъства и другият основен участник на протестите срещу правителството Стойчо Андреев. Там бяха част от ежедневните демонстранти пред кметството, както и представители на русофилското движение „Петко Войвода”.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.