Актуално

Пускат билетите за Джон Лорд

От 30 до 60 кинта плащаме да видим и чуем на живо великана


Билетите за музикалното събитие на годината в Пловдив- концертът на великият Джон Лорд, се пускат за продажба от днес. От 30 до 60 лева струват ценните хартийки, които ще осигурят място на меломаните на Античния театър на 1 септември. С шоуто си на древната сцена магьосникът на клавишите ще даде старт на Есенния салон на изкуствата. Лодр ще дойде под тепетата благодарение на общината и “София Мюзик Ентърпрайсис”. Един от създателите на вечната рок банда “Дийп Пърпъл” ще излезе на сцената заедно с пловдивското Оперното Филхармонично дружество и с трима от музикантите от група Те – Ивайло Звездомиров (бас), Венко Поромански (барабани) и Дарин Василев (китара). Джон е разделил концерта на две тематични части. В първата ще отнесе главите на феновете си със специално подготвени кавър версии по класики на великите “Дийп Пърпъл”, а втората ще включва класическа музика и солови проекти на Джон Лорд.

Джон Дъглас Лорд е английски пианист и композитор, познат на меломаните по цял свят с неповторимата си блус-рок Хамънд орган бленда и своя революционен стил в съчетаването на рок музика с класически и барокови форми. Лорд е най-добре познат от дългогодишната си кариера в  легендарната група “Дийп Пърпъл”, а също и във формации като “Уайтснейк”, “Пейс, Аштън & Лорд”,  “Артуудс”, “Флауър Пот Мен”. 

След като напуска окончателно Пърпъл, великият пианист започва да се занимава с класическа музика и прави самостоятелни композиции и участия заедно с Лондонската филхармония. Макар, че Лорд е съавтор и композитор на най-добрите песни на “Дийп Пърпъл”, насочени главно към хард звученето, интересът му към класическата и камерна музика проличава още в зората на 70те. Първото доказателство за това е композицията „Deep Purple Cncerto From Group and Orkestra“, изпълнена по време на забележителен концерт на групата в Роял Албърт Хол през 1969, съвместно с Кралския филхармоничен оркестър.
За своята забележителна кариера великият пианист издава над 50 албума, 20 от които са заедно с “Дийп Пърпъл”, осем с “Уайтснейк”, както и десет солови композиции. Лорд участва в редица странични проекти и записва с големи музиканти като Джордж Харисън, Дейвид Гилмор, Пол Уелър, Робърт Плант и много други. Концертът му в България се очаква да бъде уникално събитие за почитателите на неповторимото звучене на артиста и  всички ценители на непреходната стойностна музика.
Билети за мегаспектакъла могат да се намерят в интернет, на адрес www.ticketpro.bg, в Мюзик Центъра и магазин Рок Шоп.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина