Първо денонощие без регистрирани болни учители, ученици и карантинирани паралелки в училищата в Пловдив и областта

Актуално Градът Изпод тепето Новини

„ Ако може да има добра новина, при днешната статистика, то това е, че към днешна дата преборилите заболяването  са 5000, от които  313 за последното денонощие. Според Областната информационна система свободните легла за Ковид-19 са 149 . В ход е подготовката на следващия етап в организацията на Областния щаб, за да се реагира  при повишената заболеваемост”, каза областният управител и председател на Щаба Дани Каназирева след днешната обезпокоителна справка за 525 новодиагностицирани  случаи на COVID-19 на територията на областта.

По данни на Спешна помощ за изминалото денонощие са изпълнени 237 случая, от тях 55 свързани с Ковид-19. Хоспитализации – 8 в областта и 22 за Пловдив, оставените на домашно лечение са 25.

По информация на РЗИ сред новите случаи има регистрирани 11  медицински лица.  От тях в болничната помощ са 3 лекари,  4 мед. сестра, 1 акушерка от Пловдив. В доболничната помощ – двама дентални лекари от Пловдив и 1 общопрактикуващ лекар от Раковски.

От здравната инспекция информират, че за денонощието няма регистрирани болни учители, ученици и карантинирани паралелки в училищата в Пловдив и областта.

Положителни на Ковид -19  има в детски заведения  в общините Пловдив, Раковски, Родопи и Карлово. Под карантина са 7 групи и персонал от 6 градини и 1 ясла. Заболелите са 6 учители и 2 медицински сестри. Извършват се епидемиологични проучвания и се вземат съответните противоепидемични мерки според конкретния случай.

По данни на болниците починали през изминалото денонощие са три жени на възраст 69,72 и 81 години с придружаващи заболявания и 10 мъже.  Най-младият е на 44 години със сериозно придружаващо заболяване , а двама  на 61 и 73 години не са имали придружаващи заболявания.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.