Актуално

Помощникът на Атанасов описа поредно жилище

Румен Паунов влезе в апартамента на бивш партиен лидер

Паунов чака ключар да разбие вратата на семейство Кънчеви
Паунов чака ключар да разбие вратата на семейство Кънчеви
Помощникът на скандалния съдия изпълнител Атанас Атанасов- Румен Паунов описа пореден имот вчера, въпреки, че шефът му се лекува след тежкия побой, който му нанесоха неизвестни лица преди около месец. Паунов разби входната врата на жилището на бившия регионален координатор на партия „Лидер“ Йордан Кънчев и влезе в имота с двама полицаи и две вещи лиза, въпреки възраженията на адвокат Румен Исов. Паунов и Исов влязоха в спор пред входната врата на апартамента, докато ключарят къртеше патрона. “Нямате право да влизате в жилището. Опис се прави по документи, а не по този начин. Да не говорим, че не спазвате 14-дневния срок по закон”, противеше се Исов. Адвокат Исов беше категоричен, че описът е незаконен
Адвокат Исов беше категоричен, че описът е незаконен
“Няма такова нещо. Описваме имота по този начин, защото трябва да видим как изглежда апартамента от вътре”, каза Паунов. Той не можа да даде смислен отговор защо бърза с описа на имуществото. “Паунов не спази срока, в който аз мога да обжалвам, а освен това вчера сутринта отказа да приеме възражението ми”, заяви Йордан Кънчев. Той твърди, че е жертва на жестока лихварска схема. Подавал е жалби в БОП и прокуратурата. Ден преди екшъна в апартамента му е внесъл възражение срещу заповедта за опис.
Драмата на семейство Кънчеви започва през 2007г.. Йордан взема 20 хиляди евро от ресторантьор, за да ги инвестира. Парите му отпуснал собственикът на ресторат “Хепи Джо” в “Тракия” Георги Найденов. “ Парите ми трябваха за срок от два месеца. Подписах запис на заповед, в която пишеше че трябва да върна парите с лихвите в двоен размер. Найденов обаче ме убеди, че това е само проформа , а всъщност ще трябва да върна 24 хиляди евро. След два месеца платих 4 000 евро лихви и върнах главницата. Ресторантьорът не ми даде никакъв документ и заяви , че ще се видим по-късно да унищожим записната заповед. След седмица обаче започна невероятен тормоз, за да платя още пари”, твърди Кънчев. Той разказва, че е бил подложен на натиск да плаща сериозни суми и да подписва документи. Кънчев разказва, че е бил заплашван. “Каза, че ако се оплача в полицията няма да ми се размине. Като плащах пари, настояваше да се срещаме на усамотени места без свидетели. В началото криех от семейството си, но след това съпругата ми също започва да получава заплахи”, клати глава Йордан Кънчев. “Звъняха ми по телефона, Найденов и хората му ми изпращаха SMS-и , в които пишеха че повече няма да видя детето си, че ще ме ликвидират и прочее. От 10 месеца живея в истински ад”, допълва съпругата му Йорданка.
В началото на годината семейството събира смелост и сигнализира властите за тормоза. Кънчеви пускат жалби в БОП и прокуратурата. Показват пред полицаи и магистрати страховитите съобщения. Найденов пък контраатакува със завеждане на изпълнително дело. В момента върви проверка. Властите реагираха мигновено след вчерашната драма със семейството и още днес са привикали Йордан Кънчев. 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина