АктуалноКриминале

Полицаят Денислав остава в ареста, карал мигрантите в униформа

23-годишният екс-полицай Денислав Борисов остава в ареста. Това реши Пловдивският съд на заседание днес за мярката на неотклонение на служителя на МВР, който бе хванат да превозва през страната 31 мигранти в микробус.

Опасността да се укрие е малка, но той остава под стража, тъй като деянието му е с висока степен на обществена опасност и може да извърши друго престъпление, аргументира се съдията по делото. Другата причина е системност – тъй като Денислав е извършил същото престъпление, без да бъде заловен, само седмица по-рано.

Извън протокола, съдията коментира също, че причината за най-тежката мярка е фактът, че Борисов е шофирал с полицейската си униформа и е опитал да отклони проверката на неговите колеги чрез служебната си карта. В други подобни случаи задържаните трафиканти са пускани под по-леки мерки, но в случая използването на полицейската униформа е натежало към това Денислав да остане в ареста.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. Аз като чуя полицай, първата аналогия ми е “престъпник в униформа”, прокурор или съдия – “голям и лош престъпник”. Най-важните професии за поддържане на обшеството се превърнаха в мръсни през последните 30 години. Ако питате защо са станали полицаи и ви отговорят честно, няма да е защото искат да служат или са мечтали от деца да са герои, а е за да си имат заплата и да имат служебна власт, която да капитализират в дребни или големи престъпления, корупция и т.н. Както и почти всички хора, които искат да работят в обществения сектор. Една от причините е безбройната бройка, а другата е супер ниските заплати в условие на висока възможност да изкараш хубави пари от корупция. При тази формула, резултатите са видими за всички.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина