Покрай „Арката” намериха и „Кравата”

Актуално Градът Живот Новини

Директорът на „Градини и паркове” Веселин Козарев: Творбата на Димчо Павлов е в добро състояние

От предприятието са готови да окажат пълно съдействие при възстановяването на скулптурната композиция, няма следи от куба, изработен от Свилен Костадинов

„Арката“ на големия пловдивски творец Димчо Павлов, която се намира в складовата база на „Градини и паркове“ зад SPS, е в добро състояние. В това се увери лично директорът на общинското предприятие Веселин Козарев след нестихващата загриженост към съдбата на творбата от страна на артисти и общественици.

Монументалната скулптура бе демонтирана от Цар-Симеоновата градина при голямата реконструкция на парка. Общинският съвет наскоро взе решение за нейното възстановяване, но тъй като градината е паметник на парковото изкуство, се очаква становище от Националния институт за недвижимо културно наследство. От „Градини и паркове“ са готови да окажат пълно съдействие при възстановяването на „Арката“.

Козарев констатира, че в склада на предприятието няма други творби с художествена или архитектурна стойност, които биха могли да се използват като акценти в зелените градски пространства. За сметка на това има десетки излезли от употреба автомобили на различни общински структури. Там е и Кравата, свалена от фасадата на заведение за сладоледи на Малката главна. Намират се дори  останки от репатрирани каруци. Всичко тук пристига с приемо-предавателен протокол, а в края на годината се прави инвентаризация.

Директорът на „Градини и паркове“ разпореди складът да се почисти и подреди. Предстои да бъде направен опис на колите и други вещи за бракуване, който ще бъде представен на общината.

 

 

 

 

Споделете ни във:

3 коментара за “Покрай „Арката” намериха и „Кравата”

 1. Вижте как " възстановиха" до Пощата, наляха 10 бетоновоза бетон и сега картината е гротеска каза:

  Каквото отношението към кулутните произведения и съхранението им, такова е и усещането за ” град” в града… жалки същества – историята ще ви покаже мястото !

  1. Тъпир… до пощата се случи нещо чудесно… Първо Тотев премахна ужасните бараки и отвори потстъпа към одеона, а сега, налятия бетон е за да се направят стълби за да може да се слиза до там… Кое не ти харесва?

   1. няма истински майстори на реставрацията, наемат се калинки на наши фирми, та да усвояват каза:

    Каскет намачкан, случи се посерич като цялата ви партия, кметство и всичките ви здравки крадливи, с багерите върху арх. ценности на 2000 години…кое не ни харесвало ахаххаа верно си олигофрен от класа!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.