Актуално

Пловдивчани с багери нападат къмпинг

На 'Каваци' вече има хубави заведения, но не и грозни скъпи хотели
На ‘Каваци’ вече има хубави заведения, но не и грозни скъпи хотели
Пловдивски бизнесмени са предприели акция с багери срещу къмпинг „Златна рибка“. Това пише в рубриката „Текущи скандали“ на бургаската притурка на „24 часа“.
71-годишният асеновградчанин Христо Калев проявил страхотен нюх през януари само ден преди приемането на Закона за заменките и трампил 700 дка гори в Родопите срещу 17 дка държавна земя на територията на златния къмпинг край Созопол. После продал терена на сина си Емил Калев и съдружниците му от Филибето Георги Стриков и Ангел Георгиев.
Именно нашенските предприемачи миналия месец предприели акцията срещу бунгалата, които се оказва, че са върху тяхна територия. Пред изданието пловдивчани се защитават, че са в правото си, защото имат нотриален акт и в същото време от община Созопол им предписали да преместят бараките за тяхна сметка.
„Златна Рибка се стопанисва от „Хелио турс“, която бе приватизирана с боновете на хората от приватизационния фонд на Николай Банев „АКБ Форес“. В апетитната държавна фирма влизаха навремето най- хубавите родни соцкъмпинзи като „Каваци“ и „Градина“ например. Години по- късно обаче все още не е ясно какво реално са приватизирали, защото се оказва, че нотариални актове за земята се вадят от местни хора, които са имали ниви под къмпинзите и „Хелио“ постоянно губи дела за собственост. Фенове на хубавите заливи все пак се радват, че там все още няма петзвездни хотели и безумно скъпи ресторанти с гадна храна.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина