Актуално

Освободен е зам.-кмет на Община Родопи

По-малко от 4 месеца преди края на мандата Борислав Инчев е махнат от поста, засега без мотиви

Ресорът му „Образование, спорт, младежки дейности, култура и туризъм“ остава незает към момента

Заместник-кметът на Община Родопи с ресор „Образование, спорт, младежки дейности, култура и туризъм“ Борислав Инчев е освободен от поста, потвърдиха за Под тепето от пресцентъра на администрацията на кмета Павел Михайлов. Това е станало в последния работен ден на месец май, като заповедта за отстраняването му влизе в сила на 1 юни – ден преди рождения му ден.

Не се съобщават подробности каква е пичината бившият районен кмет на „Южен“ да бъде махнат от управата на сателитната община по-малко от 4 месеца преди края на мандата. Припомняме, че по закон заместник-кметовете могат да бъдат освобождавани без предизвестие.

От кабинета на кмета на родопи уточниха за медията ни, че засега Павел Михайлов няма да отговаря на въпроси на журналисти по темата, тъй като се очаква да насрочи пресконференция, но още не е ясно кога ще е тя.

От своя страна Борислав Инчев коментира пред медиите, че освобождаването му е било съобщено в края на робтния ден на 31 май лично в кабинета на кмета, без оповестяване на мотиви. Също така каза, че Михайлов му благодарил за съвместната работа.

Профилът на Инчев от страницата на Община Родопи в интернет вече е свален.

Кой е Борислав Инчев?

Борислав Инчев е роден на 2 юни 1979 г. в Пловдив. Има бакалавърска степен по туризъм и магистърска по държавни и общински финанси, както и дългогодишен опит в управлението на града. Бил е секретар на община Пловдив по време на кмета Славчо Атанасов.

На местните избори през 2015-а той успя да изненада всички, като пребори кандидата на ГЕРБ Кирил Велчев и спечели мандат в „Южен”. 52.27 % от жителите на района гласуваха за него. За кратко време успя да се наложи като райкметът, който бързо решава проблемите им, въпреки че управлението на Голяма община не беше на неговата партия.

На последните местни избори през 2019 екипът на Здравко Димитров се опита да го привлече в администрацията на Пловдив, но неуспешно. Малко след това бе назначен за зам.-кмет в Родопи.

Член е на ВМРО от 2001 г. От 2016-а е председател на пловдивската организация под тепетата и я оглавяваше до март м.г.

На парламентарните избори през пролетта на 2021-а бе кандидат за депутат – Борислав Инчев: Надявам се всички народни представители от Пловдив, да се обединим около нерешените проблеми на града. Отказа да участва в листите на последвлите няколко избори заради несъгласие с някои коалиционни явявания.

От няколко години разработва пчелин в местност край първомайското село Драгойново.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина