Общински съвет решава дали да възложи управлението на „Екобус” на Илко Търпов

Актуално Градът Избори 2021 Новини

Той бе единственият кандидат за управител на общинското дружество в конкурса

Общински съвет решава утре дали да възложи управлението на новото общинско дружество „Екобус Пловдив” на Илко Търпов. Той бе единствен кандидат за поста в обявената от общината процедура за избор на управител, а членовете на комисията в конкурса му поставиха отлична оценка 5,55 след предложената от него  концепция за развитие на общинския екологичен градски транспорт. Председател на комисията бе заместник-кметът Тодор Чонов.

Търпов е главен асистент в катедра „Електротехника“ в Техническия университет София, филиал Пловдив и в катедра „Електроснабдяване и електрообзавеждане на транспорта“ във Висше транспортно училище „Тодор Каблешков“. Защитил е научна степен „доктор“  по специалността „Електроснабдяване и електрообзавеждане в транспорта“.

„Предизвикателствата пред бъдещия управител на дружество „Екобус“ са големи, защото нашите планове за общински градски транспорт са сериозни, а има и възможности за развитие при добър мениджмънт “, заяви след решението на комисията заместник-кметът Тодор Чонов.

Новото дружество ще може да кандидатства с проекти за европейско финансиране, за закупуването на собствени 20 електробуси, които да оперират по две линии. За целта е необходима инвестиция в размер на 21,6 млн. лв. без ДДС за превозните средства, зарядните станции и изграждане на депото.

Новият управител ще трябва да изготви и бизнес програма за следващите 4 години, която да включва цели, срокове и конкретни задачи, да задейства процедурата по вписване в Търговския регистър и получаване на лиценз на дружеството.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.