АктуалноГласовеКриминалеНовиниРазследване

Общински служител проявил агресия към хора с увреждания

Сигнал за шофьор на общински бус, който ритал и бутал деца и младежи с увреждани от Центъра за настаняване от семеен тип в Асеновград, подаде жена – свидетел на случилото се. Соня Попова публикува пост в групата ЗА по-добър живот в Асеновград! Нецензурирана версия! в социлната мрежа Фейсбук.

Ето какво пише тя:

Здравейте! Не съм от Асеновград, но поисках да вляза в групата за да изразя възмущението си от случката на която днес станах свидетел. 
Днес по обяд паркирах зад болницата в близост до детския център за деца с увреждания. Още не бях излязла от колата, когато пред мен паркира бус на центъра, шофьорът слезе отвори вратите на буса и дечицата започнаха да слизат. Свали едно детенце в инвалидна количка и с един замах го засили към двора. Последното детенце-нисичко и явно със синдром на Даун се опита да помогне на шофьора да затвори вратата на буса, но явно не му се отдаваше. Тогава шофьорът вдигна крак и свирепо изрита момченцето. Надух клаксона, за да го спра да продължи деянието си, слязох от колата и го попитах защо го рита. Той се озъби и попита: “ Ти видя ли, че го ритам?“ Отговорих му, че видях, той отново попита дали съм видяла и тогава вкупом, в хор се обадиха невинните душички, които беше разтоварил и в един глас казаха: „Ритна го“.
Съжалявам, че не реагирах навреме и не заснех шофьорът, но от служителка на центъра, която беше там разбрах, че ще има още един курс. Междувременно се свързах с директорката на центъра, която отсъстваше и която поясни, че техният шофьор отсъства в момента и това е шофьор на общината. Друга служителка каза, че този шофьор е известен с арогантното си и груба отношение към децата. Знаела, че е бивш полицай. Изчаках вторият курс на буса и го заснех, но този път шофьорът не слезе. РВ 2142НС
Бива ли така, питам. Та тези деца и без това са наказани от съдбата. Да биеш малко дете, което не може да се защити.
Оставям на Вас да прецените и на Бог да реши какво заслужава този човек!
Описала съм случая в официалната форма за сигнали на община Асеновград.

Сигнал за шофьор на общински бус, който ритал и бутал деца и младежи с увреждани от Центъра за настаняване от семеен тип в Асеновград. Тече проверка

Според информация на bTV директорката на Центъра за настаняване от семеен тип за деца/младежи с увреждания в родопското градче Ваня Гераксиева, която отказва да застане пред камера, шофьорът е общински служител. Тя разказва, че дежурната служителка не е видяла шофьора да удря потребителя на услугата, но чула клаксон и крясъци.

От Община Асеновград са разпоредили проверка по сигнала и уточняват, че трудовият договор на шофьора изтича в края на този месец. От него са снети писмени обяснения, такива са поискани и от прекия му ръководител.

Снимки: фейсбук

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина