Актуално

Новото българско кино в програмата на София Филм Фест в Пловдив

„Лора от сутрин до вечер” открива фестивала в четвъртък
Лора от сутрин до вечер
Лора от сутрин до вечер
София Филм Фест в Пловдив стартира официално в четвъртък /10.03./ от 18.30 часа с прожекция на дебютния филм на Димитър Коцев-Шошо „Лора от сутрин до вечер” по едноименния роман на режисьора. В главната роля е чаровната Милена Николова, известна повече с името Миленита, обединяващо музикант, композитор, текстописец и певица в едно удивляващо цяло. Миленита и Димитър Коцев ще пристигнат специално за откриването на фестивала в Пловдив, за да представят филма си на зрителите. Image title

Рубриката „Ново българско кино” от фестивала ще представи филмите, завършени след март 2010. Сред  българските предложения е и „Подслон” на режисьора Драгомир Шолев. Историята е за  родители, които докато са сменяли телевизионните канали, правили кьопоолу и обсъждали политиката не са забелязали, че синът им е пораснал.
Специална премиера на София Филм Фест в Пловдив ще има документалния филм „Манчестър Юнайтед от Свищов” на актьора-певец и композитор Стефан Вълдобрев, който лично ще се срещне с пловдивската публика, за да представи филма си. Разказвайки за странната човешка мечта да бъдеш кръстен на любимия си отбор, режисьорът ни пренася в света на един строителен работник и колоритните му приятели и създава вълнуващ портрет на днешна България с нейните хора, толкова разочаровани от действителността у нас, че духом живеят или на друго място, или в друго време.
Едно от предизвикателствата както за зрителите, така и за организаторите в Пловдив е включения в програмата ФИЛМ ИЗНЕНАДА, който ще бъде представен от режисьора му и от директора на фестивала Стефан Китанов.
Продажбата на билети за фестивала стартира от днес /9 март/ на касата на пред Общината.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина