Актуално

Младок ще дирижира симфоничния концерт на Таря Турунен

Левон Манукян е автор на първия в света метъл балет
Левон Манукян
Левон Манукян
Изгряващата звезда на българската диригентска школа Левон Манукян ще дирижира мега шоуто на рок тигрицата Таря Турунен на 21 септември в Пловдив. Финландската дива ще представи своя уникален спектакъл „Beauty & The Beat” с участието на звездния барабанист Майк Терана и хора и оркестъра на Пловдивската филхармония в магическата атмосфера на Античния театър в Пловдив. Таря ще предложи на феновете единствен по рода си спектакъл, чиято концепция е съчетанието на класика и рок. А Левон Манукян бе избран от организаторите от Тангра Мега Рок след много внимателен анализ на всички възможности и най-вече поради факта, че той е не просто рок фен, но познава и спецификата на метъл културата. В началото на август, Манукян представи в Бургас първия в света метъл балет „Дежа Вю”. А и е върл почитател на изкуството на ТАРЯ.
Шоуто „Beaty & The Beat” ще освети новия музикалин форум SOUNDS OF THE AGES 2011, който ще се състои за първи път тази година, по идея и под патронажа на губернаторът и кандидат за кмет на Пловдив Иван Тотев.
Билети с цена 35 лв все още са достъпни в www.Ticketstream.bg и www.Eventim.bg. В деня на шоуто ще бъдат по 45 лв.
Левон Манукян завършва Музикално училище „Проф. Панчо Владигеров” в Бургас, а след това  и Национална музикална академия в София със специалност оперно-симфонично дирижиране. От 12-годишна възраст дирижира младежки оркестри, а от 2001 – Младежка филхармония „Бургас”, с която печели първи и специални награди на наши и международни конкурси, участия в задгранични турнета и др.
Левон Манукян е финалист на конкурса „Blue Danube International opera conducting competition”. Носител е на грамота на Министерството на културата за принос в развитието на българската култура.
В творческата му биография има многобройни концерти у нас и в чужбина, записи за БНР, БНТ, италианската Рай Уно, дирижирал е световноизвестни изпълнители като Катя Ричарели, Ейми Стюарт, Пепино Принчипе и др.
Левон Манукян търси новаторски подход към изпълняваната музика и често експериментира с познати стилове и жанрове – от класика до джаз, рок и метъл
Метъл-балетът „Deja Vu” е един от последните му творчески експерименти.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина