Актуално

Малтретираното момченце вече е с баща си в Германия

Петгодишното момченце от Пловдив, за което в началото на годината стана ясно, че е малтретирано с особена жестокост, вече е с биологичния си баща и живее в Германия. То е добре, посещава детска градина и с него продължават да работят специалисти за възстановяването му, тъй като сънува кошмари.

5-годишно дете е било жестоко малтретирано от мака си и приятеля ѝ

Това разказа на пресконференция в клуба на БТА в Пловдив адв. Васил Попов, който представлява бащата и поддържа връзка с него. За последно му изпратил снимка как малкия игра на джаги.

Детето има и личен лекар там. Здравословно детето е добре, възстановява се, но има кошмари след преживяното… Между другото, при един от прегледите на бащата му е казано, че имало механично увреждане на черепа, което значи много силен удар, не само кожните увреждания“, разказа адв. Попов.

Припомняме, че таткото на малтретирания Адриан подписа писмена декларация пред социалните, че поема отговорност за живота и здравето на сина си в началото на този месец. Съдът постави „привременни мерки“ в негова полза по делото за развод между родителите на момченцето.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина