Актуално

Любимото българско кино от последната година на голям екран под звездите на Филмови Нощи Филипополис

8 любими най-нови български заглавия можем да гледаме в рамките на лятната кинопанорама в кино „Орфей“

„8‘ 19‘‘ “, „Дъвка за балончета“, „Вездесъщият“ и други български заглавия стават част от „Филмови нощи във Филипополис“ в лятно кино „Орфей“. Фестивалът, който започва на 6-и юли и ще продължи до 29-и юли подготвя специална селекция от най-доброто от възроденото българско кино, привлякло пред големия екран през последните 12 месеца рекорден брой хора от години насам. В програмата са включени още много независими европейски, американски заглавия, както и много приключенски и планинарски филми. 

Гвоздей в селекцията български филми е омнибусът „8‘ 19‘‘ „ – поредица филмирани кратки истории по разкази на Георги Господинов. Продукцията дава поле за изява на 6 от най-интересните съвременни български режисьори, сред които Теодор Ушев, Кристина Грозева и Петър Вълчанов, а на самия екран ще видим любимата  пловдивчанка Ирмена Чичикова, Иван Бърнев и др.

Поставилият рекорди по екраните филм по едноименния роман на Милен Русков „ВЪЗВИШЕНИЕ“ е обещаващо заглавие за кино под звездите. Разказът за Арабаконашкия обир, преплитащ факти и художествена измислица, и предоставящ много размисъл за зрителите е вълнуващо предложение за филм на открито, тъй като предоставя и много красиви природни планински сцени.

Любовната история с Теодора Духовникова и Иван Юруков „ДЪВКА ЗА БАЛОНЧЕТА“ също не бива да се изпуска в романтичната атмосфера на лятно кино „Орфей“. Завладяващата драма на Илиян Джевелеков „ВЕЗДЕСЪЩИЯТ“ също става част от програмата. Пропусналите да гледат заплетената история с Велислав Павлов, Теодора Духовникова и Весела Бабинова, събрал купища положителни отзиви от критиката, могат да поправят грешката си на Филмовите нощи.

Освен „ВЪЗВИШЕНИЕ“, на големия киноекран ще се завърти още една драматична история, заснета сред прекрасните български планински пейзажи – „РАДИОГРАМОФОН“. Филмът отново разказва за търсенето на свобода, но точно 100 години по-късно – през 80-те години на XX век, по време на Възродителния процес. Режисьорът Рузие Хасанова събира една от звездите на „Възвишение“ Александър Алексиев, Яна Титова и Александър Хаджиангелов в история, която всеки трябва да гледа.

В програмата български филми не бива да изпускате също драмата с множество преплитащи се истории и селектиран в престижния фестивал в Кан „ПОСОКИ“, веселият и танцувален „ПРИВЛИЧАНЕ“ и музикалният „РЕВОЛЮЦИЯ Х“.

Българско участие ще има и в останалата част от програмата. Сред опциите е филмът от приключенската селекция на „Филмови нощи Филипополис“ „109 ЧАСА“, в който ще видим историята на успешния опит на Кирил Николов – Дизела да постави рекорд по маршрута Ком – Емине.

Лятна кинопанорама „Филмови нощи във Филипополис“ е част от Културния календар на града и се провежда с подкрепата на Община Пловдив.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Jums nepieciešams finansejums, lai jusu majas, jusu bizness, auto iegadi, lai iegadatos motociklu, lai izveidotu savu biznesu, lai jusu personigas vajadzibas vairs šaubas. Mes sniedzam personas kreditu ar procentu likmi 3% neatkarigi no summas. Jus velaties rakstit, lai jusu personas aizdevumiem, ka es esmu jusu riciba 24h / 24. Vairak informacijas: [email protected]
    Paldies

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина