Актуално

Кристиян Душев- новата пловдивска гордост


Пловдив се гордее с новия си талант. 18-годишният Кристиян Душев спечели два златни медала в Бохум в Международна регата по гребане. Душев триумфира в дисциплините 200м и 500м едноместен каяк. Шампионът, който преди време спаси човек от удавяне в Гребния канал, ще представи страната ни на Европейското първенство за юноши в Москва, което ще се проведе от 29 юли до 1 август тази година. Преди минути Душев се прибра от Германия заедно с другите наградени момчета – Боян Михайлов, отличен с второ място на 200м едноместно кану и Красимир Цонев и Станислав Димитров, заели трето място в дисциплината 500м двойка каяк. Минути след като кацна на Терминал 2 на летище София, Кристиян Душев сподели впечатленията и чувствата си след победата в кратко интервю.

Как се чувстваш след първата голяма победа?
Доста съм уморен, още не мога напълно да осъзная какво се случи, но съм много щастлив. След толкова упорита работа и себеотдаване постигнах една от целите си. Не мога да опиша това чувство. Победата е най-силният стимул за един спортист.

На какво се дължи успехът ти?
На много лишения, постоянни тренировки, много упоритост и много желание. Мечтата ми да се наредя сред най-великите в кану-каяка ми даваше сила да продължавам напред и да преодолявам тежките моменти.

Чувстваш ли се подготвен да направиш А финал в Москва?
Да, тази победа ми помогна да повярвам в себе си и във възможностите си. Подготовката ми за Европейското първенство ще продължи с удвоени сили. Готов съм за финала в Москва, с много хъс, системни тренировки, повече концентрация и малко късмет се надявам да повторя успеха си и да се върна отново със златото.

Мислиш ли да посветиш бъдещето си на кану-каяка?
Аз съм се посветил изцяло на него. Кану-каякът е страст и смятам в бъдеще да продължавам да се боря и да се представям отлично на световни форуми.

Как съчетаваш училището и спорта?
Аз вече завърших и погледът ми е устремен изцяло към спорта, но докато учех, не можеше да се мине без лишения. Да, съчетаването на натоварени тренировки и училище изискваше жертви, но, според мен, ако наистина искаш нещо, трябва да си готов да дадеш всичко от себе си, независимо от условията и трудностите. Това е пътят към успеха.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина