Актуално

Кола бомба пред пловдивската полиция

Дирекцията на косъм от взрива, Ситроен с пълна газова бутилка се възпламени на бариерата


Колата бомба в пламъци
Кола бомба щеше да се взриви на метър от пловдивската полиция само преди час. Ситроен баничарка лумна в пламъци на бариерата на дирекцията пред обектива на “Под тепето”. Стихията тръгна от двигателя на френското возило. То беше на косъм от взрив, тъй като в багажника му “тиктакаше” пълна до горе газова бутилка. Огнените пипала обхванаха автомобила на една ръка разстояние от полицейската бариера на бул. „6-и септември“, докато шофьорът на Ситроена се опитваше да гарира на паркинга пред имоти “Зелда”. Здравият момък зад волана се опита да овладее положението, но беше късно. Той дръпна спътничката си от предната седалка и двамата се разбягаха в посока Съдебната палата. Настана невиждана паника. Само за секунди пламъците станаха еднометрови. Двигателят започва да пука и да издава страховити звуци. “Газовата бутилка е пълна. Опасно е”, паникьоса още повече хората дамата, която се возеше на предната седалка на колата бомба.
Шофьорът тичаше наляво-надясно и бе видимо притеснен, тъй като товарната част на баничарката беше пълна със скъпа техника. Самообладание запази единствено униформеният от будката на бариерата. Постовият отвори личното си Рено и се втурна да бори стихията с пожарогасител. За беда обаче, той бе почти празен. Изплю някаква течност и вдъхнови огъня за нови постижения. От близкия строеж изкочиха дюлгери с маркуч. Смелчаците се затичаха към Ситроена, но гумата поддаде и маркучът се сцепи на няколко места. Героят от строителния обект Борката, както го представиха, с риск за живота си се метна върху двигателя и с крехка струя вода започна да гаси. Но безуспешно.
“Бягайте бе хора, ще гърми”, крещеше някой. В този момент обаче се появи спасението. Дойде пожарна кола с шест души екип. Огнеборците се хвърлиха смело върху топящото се като шоколад френско возило. Но огънят не гаснеше, въпреки, че  маркучът на пожарникарите бълваше вода с невероятна мощ. Едно от момчетата с каски махна на шофьора и след секунди колата плуваше с пяна. Огънят се предаде. “Бяхме на косъм от взрива. В последствие разбрахме, че бутилката е била пълна. Наистина беше адски опасно”, разясниха огнеборци. Причината за екшъна е скъсаният маркуч към бензиновата помпа. Автомобилът изгаснал и при повторното запалване двигателят подал искра, която пък възпламенила предницата. Автомобилът е собственост на столичната фирма “Омега оптик”. Щетите тепърва ще се изясняват.
Огнеборец оглежда пораженията върху скъпия товар

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина