АктуалноБългарияВкусът на градаЗабавление

Кой ресторант резервира Илон Мъск в България?

Цялата онлайн общност в страната днес гърми с новината, че милиардерът е приел поканата на министъра ни на туризма и ще пристигне в България през април.

Илин Димитров поздрави фотографа Владислав Терзийски, чиято снимка на Белоградчишките скали предизвика интереса на Мъск, а вече имаме информация, че човек от екипа на SpaceX е направил и резервация в ресторант в района.

Изборът на Илон Мъск – Онà, е проект на шеф Филип Захариев и представлява истинско fine dining изживяване в дълбокия български Северозапад. Намира се в село Стакевци, в близост до Белоградчик, и дори си има собствен хаштаг: #онаенасекъде. Самият Филип е работил в десетки гурме заведения в Скандинавия, а през последните години преди отварянето на Онà е бил главен готвач в най-северния ресторант в света – на остров Свалбард.

Още в първия месец от съществуването си, мястото бива напълно резервирано и надминава всички очаквания на търсачите на интересни кулинарни преживявания у нас. Концепцията му се състои в споделеното 7 степенно меню, съчетано с вина.  Всички продукти са от района, а някои се отглеждат дори в двора.

Към заведението функционира и къща за гости, в която посетителите сутрин се будят с домашна баница за закуска.

Веселина Михайловска

Създава съдържание, насочено към туристите и гостите на Пловдив и отговаря за рекламната и маркетингова стратегия на медията и популяризирането на съдържанието ѝ.

Един коментар

  1. И аз се будя с домашна баница за закуска. За мен това е нескопосан опит за реклама. Ако изобщо резервацията е истинска нищо чудно да бъде отменена заради шума който се създава и споделянето и без позволение от клиента независимо дали е мъск или който е да било 😉

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина