Изцяло обновена детска градина отвори врати в район “Централен”

Актуално Градът Изпод тепето Новини
детска градина

До края на годината ще бъдат готови още две забавачки – на ул. “Богомил” и бул. “Александър Стамболийски”

В тях ще бъдат приети още 450 деца, с което натискът върху системата ще бъде отслабен

С официална церемония по „рязане на лента“ в присъствието на кмета на Пловдив Здравко Димитров, заместник-кметовете по строителство инж. Пламен Райчев, образование и бизнес развитие Стефан Стоянов и кмета на район „Централен“ Георги Стаменов, днес отвори врати напълно обновената сграда на детска градина “Перуника”.

Сградата, която се намира на ул. „Марагидик“ № 37А в централната градска част, е за 160 деца, разпределени в 6 групи. Тя е ремонтирана и преоборудвана с близо 3 млн.лв. по Проект BG16RFOP001-1.003-0001 „Образователна инфраструктура“ – изграждане и обновяване на училища, детски градини и ясли в град Пловдив“. Финансирането е по Оперативна програма „Региони в растеж“.

Малчуганите в нея ще имат много добри условия за спорт, тъй като е изграден закрит плувен басейн и нов физкултурен салон. Дворът е изцяло обновен с нови съоръжения и специална ударопоглъщаща настилка. Внедрени са мерки за енергийна ефективност.

Предстои до края на тази година да отворят врати още две детски градини – на ул. “Богомил” и бул. “Александър Стамболийски”.

В тях ще бъдат приети още 450 деца, с което натискът върху системата ще бъде отслабен.

Очаквайте подробности.

Споделете ни във:

3 thoughts on “Изцяло обновена детска градина отвори врати в район “Централен”

  1. За местните и запознатите ще споделя ,че на ъгала по това време 80-те беше бакалията на Бай Кольо , после през 90-те стана на помещение за електронни игри (още нямаше плейстешъни и тва ти онва ти) та там съм разцъквал Стрийт Файтъра 🙂

  2. Понеже съм живял наблизо двайсе и косур години и сам съм посещавал тази градина си спомням ,че оградата между училище Г. С. Раковски и детската градина беше наполовина бетонена , а отгоре имаше метални рамкови пана с мрежа и децата виждаха света на вън . Сега там са вдигнали бетонени панели тип Ивицата Газа… Иначе като изключим тази стена на плача сградата изглежда добре ,дворът също …. Сега не знма училището още ли е училище ,ала от този ъгъл на снимане ми се вижда ,че и там май е имало ремонт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.