АктуалноСпорт

Готови са седалките на Трибуна Изток на „Колежа“

Малко над 5000 седалки на стадион „Христо Ботев“ вече са поставени – като на практика е готова цялата „Трибуна Изток“ или сектор „В“ по новото разпределение на съоръжението. Така вече грейна целият надпис „Ботев 1912“, видя репортер на „Под тепето“. Предстои единствено да се боядисат част от стълбите, за да се оформи надписът.

Трибуната ще има още по-завършен вид с поставянето на козирка, с което изпълнение се ангажира изпълнителят на проекта Илиян Филипов. Очаква се в понеделник да пристигнат първите елементи от покритието, а във вторник да започне и нейният монтаж. Така за откриващия мач с Левски в края на април стадионът ще има цялостно покритие на две от четирите трибуни. Монтажът на седалките продължава в северния сектор на стадиона, като вече са подготвени и пренесени голяма бройка от тях.

Продължава и дейността по довършителни работи из целия обект. Паркингът от южната страна е почти готов – разчертан в жълто, с поставени и монтирани осветителни тела. Асфалтирането около останалата част от стадиона също продължава. До голяма степен е завършена и оградата около входа пред сектора за гости.

Монтира се и свръх модерната система за телевизионните излъчвания, за която се появиха спекулации, че няма да бъде реализирана. Довършителни работи се извършват и по осветлението, което също е сред най-модерните в света.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

  1. Некадърно направено! Надписът въобще не е съобразен с факта ,че на тази трибуна има тунели баш по средата в линия по цялата дължина . Според мен надпис при такова разположение на входовете/изходите е ненужен поне не и в този размер и вариант. Зле изпълнено и като разположение надписът е направен твърде в дясно . Буквата Б е разсечена от стълбища и изглежда като ь с апостроф. Същото се отнася и за годината 12

  2. Всеки пловдивчанин се гордее, че в града ни ще има такъв стадион – красавец. Само буфери те злобеят и за сетен път доказват, че са гости тук. Марш в Кюстендил

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина