Актуално

Дни на турското кино 2018 отново радват българските киномани

На 19 и 20 април  пет емблематични кино ленти на класическото и съвременното турско кино ще бъдат представени в рамките на фестивала „Дни на Турското кино в България“ 2018, организиран от Културно Информационен Отдел при Посолство на Република Турция и със  съдействието на Генерално консулство  на Република Турция в Пловдив.

В пролетните дни, посветени на турското кино, българските зрители ще се докоснат до многообразната тематика на турската кинематография, пресъздадена в запомнящи се образи, интригуващи съдби и колорит от емоции. 

Премиерната прожекция  в Пловдив е  на 19 април от 19:00 часа в Кино Арена мол Марково тепе, зала 5 и представя филма „Чинара“ /Çinar Ağaci/, в който режисьорът и сценарист Хандан Ипекчи по неповторим начин е разкрил силата на семейните отношения като връзка с нашето минало и мост към нашето бъдеще. Домакините в Пловдив – Генералното консулство на Република Турция в Пловдив очакват своите гости на коктейл от 18:30 часа.

Останалите четири заглавия са „Братко мой“ /Kardeşim Benim/, „Планината 2“ /Dağ 2/, „Хлебарят: Тайната на любовта“ /Somuncu Baba Aşkin sirri/ и „Разореният Ага“ /Züğürt Ağa/. Всички те сюжетно са изпълнени от непреходните човешки ценности – любов, семейство, вяра, прошка, достойнство, свобода, преплетени с философските прозрения и душевни вълнения на героите и вечните въпроси за смисъла на живота и смъртта. Мистика и красиви природни картини, допълват майсторската актьорска игра /Бурак Йозчивит, Мурат Боз, Нургул Йешилчай, Нежат Ишлер, Фуркан Палалъ/ в лентите и увличат зрителите в неповторимо пътуване из необятния свят на седмото изкуство, пресъздаден от талантливите режисьори и сценаристи.

Входът за всички прожекции е безплатен.

Вижте пълния график на прожекциите:

19 април /четвъртък/ 2018

17:00 часа           Зала 5                 „Разореният Ага“ /Züğürt  Ağa/

19:00 часа           Зала 5                  „Чинара“ /Çınar Ağacı/

20 април /петък/ 2018

17:00 часа           Зала 5                  „Планината 2“  /Dağ 2/

19:30 часа           Зала 5                  „ХЛЕБАРЯТ Тайната на любовта“ / SOMUNCU BABA Aşkın sırrı/

21:30 часа           Зала 5                  „Братко мой“ /Kardeşim Benim/

За информация: 032-275166.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина