АктуалноГрадътКриминалеНовини

Дете падна от стена за катерене в пловдивски мол

Съоръжението е затворено, а причините за инцидента се разследват от полицията

Дете е пострадало при инцидент в мол в Пловдив. То е на 14 години и е паднало по време на катерене по атракционна стена във фоайето на мола. За случая стана ясно от социалната мрежа.

Според информацията момичето е било там с майка си. То е придружено до болница за преглед и от управителя на съоръжението. Медиците са установили, че няма счупвания. Детето е било силно уплашено. 

Съоръжението е затворено веднага след случилото се, а причините за инцидента се разследват от полицията в Пловдив.

По първоначлана информация причината за инцидента е скъсване на обезопасителното въже, когато момичето се е спускало. Според свидетели то е било на повече от два метра над земята. 

От записите на видеокамерите не е ясно как точно става инцидентът – дали при преобръщане, дали просто въжето се протърква от катарамата. За щастие момичето няма сериозни травми, реагирано е веднага и тя е прегледана в една от най-големите болници в града„, разказа в предаването „Точно днес“ на радио Пловдив управителката на мола Александрина Янева. 

Стана ясно още, че сената се стопанисва от наемател, за който Янева твърди, че има актуални застраховки и обектът се проверява редовно.

Стената там е една от най-високите изкуствени стени за катерене на Балканите и Европа, със своите 26 метра по вертикала. 

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина