COVID-19: 142 са оздравелите в областта за денонощието

Актуално Градът Изпод тепето Новини

Учителка от СУ“ П.К. Яворов“ Пловдив  е диагностицирана с короновирус, три медицински лица за дали положителни проби

В две от болниците се увеличават  леглата за COVID-19

18 души са хоспитализирани през последното денонощие в Пловдив и областта, при  95 новодиагностицирани  случаи на COVID-19. Регистрираните в Националната информационна система са  общо 2337. Под карантина са 796 лица, а на домашно лечение са 495.

„ От  хоспитализираните, само един е в по-тежко състояние. Общият брой на лицата, които се лекуват в болница са 185, като от тях с потвърдена диагноза на К-19 са 161. На интензивно лечение са 2-ма. Оздравелите за последните 24 часа  са 142″ , съобщи областният управител и председател на ОКЩ Дани  Каназирева.

Тя уточни, че към днешна дата , свободните легла за лечение на коронавирус са 84, а тези за интензивно са 27. Броят на свободните стаи за непотвърдени с К-19 са 20.

„ С решение на Медицинския щаб в две от болниците се увеличават  леглата за COVID-19. В момента 14 здравни заведения – 12 в Пловдив и 2 в областта  са с открити „Ковид“ отделения, но притеснението остава за положителните проби сред медицинския персонал. Днес сутринта имах среща с директора на АГ болница „Селена“ и се радвам, че и те откликват. Въпреки че са специализирана болница  изпращат екип за интензивно лечение в УМБАЛ „Свети Георги“, допълни областният управител.

По данни на РЗИ новодиагностицираните медицински лица през изтеклото денонощие  са 3- една медицинска сестра и един санитар от УМБАЛ „Св. Георги“ и един дентален лекар.

В СУ“ П.К. Яворов“ Пловдив  е диагностицирана с короновирус учителка, връчено е предписание до директора на училището за завишаване на контрола по спазване на противоепидемичните мерки, завишаване кратността на дезинфекцията и правилната и постоянна употреба на лични предпазни средства от педагогическия персонал.

„Ситуацията е динамична и във всеки един момент тя може да се усложни. В понеделник свиквам Областния кризисен щаб с всички институции . Ще разчитам и на местната власт  и на  подкрепа, именно да засилим контрола и спазването на въведените мерки към настоящия момент. Имаме готовност и за въвеждането на нови, но допълнително ще се вземат такива решения. Проблемът е, че тези, които съществуват не се спазват и акцентът трябва да е върху контрола”, допълни Каназирева.

Сред новозаразените най-много са в Пловдив – 63, в община Асеновград -11,  в община Раковски -6,  в община Марица -4, в  община Садово -3, в община Перушица -2 и в общините  Родопи, Карлово, Куклен , Брезово, Съединение, Хисаря – по един случай.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.