АктуалноБългариявашите снимкиГласовеЗелен градМненияНовини

Читател: Отрязаха четири големи и абсолютно здрави дървета пред Трето РПУ

„Постоянно се тръби, че въздухът в Пловдив бил мръсен. В противовес на това от ОП „Градини и паркове от вида „Пауловния“, намиращи се пред Трето РПУ и Икономическа полиция, на улица „Брезовска“ 33. Все известен е факта, че тези дървета в този формат, са един вид бели дробове на микрорайона, в който се намират! Коментарът оставям на Вас!“ – този сигнал получихме днес от жител на района.

Веднага се свързахме с общинското предприятие.

„Четирите пауловнии са премахнати в изпълнение на заповед, издадена от кмета на район „Северен“ Стоян Алексиев, след постъпило искане от Трето районно управление на МВР и Икономическа полиция.“ – това отговориха от ОП „Градини и паркове“ след запитване от „Под тепето“ по повод читателския сигнал.

„Пауловнията не е подходящо дърво за градска среда с оживени комуникации. От полицейското управление са изявили желание и готовност на мястото на отсечените дървета да засадят по-подходящи видове,“ коментираха още от ОП „Градини и паркове“.

Според информация на Под тепето,  преди време са предупреждавали Трето районно да не засаждат пауловнии в двора, защото те за много кратки срокове достигат големи размери, а мощната им коренова система разбивла тротоарните настилки.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

3 коментари

  1. Пълен смях. Тоя началник Сами досега е мислил само за оная си работа, как да мисли да някакви си дървета. Смешник.
    Пък и те са от старото ръководство. Да има как да срине цялото РУ защото коментират само сторир те началници а те него. Смешен си бе момче. Има още много хляб да адеш, ама дали ще можеш……. 4 април???????

  2. Секат яко. Вчера видях на Мария Луиза голямо отсено дърво. По линията Модър-Царевец по документи май са 7-8 бр, а реално са 30 и то дървета, здрави на по 60 години!

  3. Ми, като нямат 2ст. акъл от полицията, да се сетят, че тези дървета се ползват за дървесина и не се подходящи за градска среда ще е така….

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина