Актуално

Бандата на Мастера завладя сърцата на публиката (СНИМКИ)

Бодрата смяна на проф. Данаилов влезе с взлом в Камерната сцена на Драмата

Главният прокурор заложи на „Чамкория“, оказа се фен на Бае Славе

Таня Грозданова

Три пиеси пред публика на Камерна сцена и в свободното време репетиции за изпълнение на химна на фестивала, такъв бе неделния дневен режим на Бандата на Ламбо в последния ден на Сцена на кръстопът. Студентите на проф. Стефан Данаилов в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ гостуваха като част от съпътстващата програма на театралния фест под тепетата.

Бандата на Мастера завладя сърцата на публиката с няколко представления, които  изигра при вход свободен в Камерната зала на Драмата. Започнаха още в 11 часа със  спектакъл по Дарио Фо. В „Няма да платим, няма да платим“  се изявиха Стела Димитрова, Дона Вълова, Антон Порязов, Филип Буков, Божидар Мицев, Роберт Ваханян. След аплодисментите се отдадоха на репетиции, за да се превърнат в хор, който ще изпълни тази вечер в чест на Мастера си Химна на фестивала на представянето на книгата „Романът на моя живот“ и филма за големия артист Стефан Данаилов тази вечер от 19 часа в Голямата зала.

Талантливите студенти на проф. Данаилов доказаха, че са бодрата смяна в храма на Млепомена, като влязоха с взлом вечерта на Камерна сцена с майсторски написана пиеса на френската авторка Ясмина Реза „Богът на касапницата“.  Боряна Бабанова, Радина Боршош, Явор Вълканов, Живко Сираков оставиха след себе си впечатлението за раздаване, катарзис и истинска вакханалия, влизайки в ролите на две млади двойки, които се опитват да изгладят инцидент между децата си. Бандата на Мастера поднесе на вид леко и лесно смилаемо, „човешките“ взаимоотношения, не само между непознати, но и вътре в семейството, зад което личеше много работа и вещата ръка на професора.

Във втората пиеса за вечерта "Арт", от същия автор, на сцената блеснаха  Филип Буков, Йордан Ангелов, Божидар Мицев.

Подборът на пиесите на Ясмина Реза, които умело съчетават формата на брилянтна комедия с тънка ирония и внимателно портретиране на парадоксите на съвременните обществени порядки, бе изстрел в целта – да покаже таланта на младите.

През това време Голямата зала на Драмата се пръскаше по шевовете. Там сцената се владееше от звездата Захари Бахаров.  Превъплатен в симпатичният чешит, шофьорът на омнибус, Бае Славе, оказал се по случайност във водовъртежа на най-драматичните събития от българската история през 20-те години на миналия век.

На „Чамкория“ – безспорно театър в чист вид, снощи заложи главният прокурор на репулбиката Сотир Цацаров. Пловдивчанинът се оказа фен на „един човек, по силата на професията си, се оказва въвлечен в някои от най-мрачните тайни на своето време…“

снимки: Тодор Ненов/сценатепе

Захари владя залата с интонацията на разказа си – приглушена, по-често спокойна и на моменти сепваща, а играта му е по-скоро подчертано дискретна на фона на колоритния герой на Милен Русков.  

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина