Актуално

Алек Попов готви трети роман

Филмът Мисия Лондон е готов, похвали се топ писателят в Петното

Брилянтният Алек Попов в Петното
Брилянтният Алек Попов в Петното
Алек Попов разкри, че готви нов роман, който се очаква да избие рибата. Новината топ авторът сурна на поредната литературна вечер от маратона за поезия и проза Spirt&Spirit, който върви всеки вторник в клуб Петното. Бащата на може би два от най-добрите, весели и съдържателни романа на прехода Мисия Лондон и Черната кутия, участва в близо двучасов диалог с фенове. Пред аудиторията Алек съобщи, че новият му, трети поред роман, вече е в главата му, а всички обобщиха, че тръпнат в очакване да пипнат кориците му. Брилянтният писател прочете някои от емблематичните си разкази, като реши да не обръща внимание на най-продаваната си и известна творба Мисия Лондон. И без това скоро ще гледате филма. Той е готов. Аз му бях сценарист, така че можете да бъдете сигурни, че се придържа към текста, обясни Алек.Писателят демонстрира и чувство за хумор, и чувство за стил- той се появи на четенето с уникален оранжево-черен чорап
Писателят демонстрира и чувство за хумор, и чувство за стил- той се появи на четенето с уникален оранжево-черен чорап
Той прочете две от главите на шедьовъра си Черната кутия, а феновете му го накацаха с тезата, че е предрекъл световната финансова криза. Оказа се, че Алек е пророк и с Мисията Лондон. Няколко месеца след веселяшката творба, патките от Сейнт Джеймсис Парк наистина изчезнали, а заподозрени били група тъмни балкански субекти. Един от големите проблеми на българина е, че е изгубил един от добродетелите си- чувството си за самоирония. Комплексите надделяват, а не умеем ли вече да се вглеждаме в себе си и да се шегуваме със себе си, става страшно, подчерта Алек Попов.
В четвъртък, в Петното, ще дефилира скандалната българска актриса Касиел Ноа Ашер. Тя ще открие театрален салон от 19 часа в клуб Петното на Роршах. Дебютният за новата сцена спектакъл е „Нищо хубаво” от Оливър Буковски. В постановката една жена обича като влюбено животно и разкрива най-срамните си тайни под формата на мръсен виц. Пиесата е отличена с награда на Мюлхаймския театрален фестивал през 2002 година. През същата Буковски е обявен за драматург на Германия. За изпълнението си през 2009-та Касиел Ноа Ашер печели Гран При „Актьор на Европа” на международния фестивал в Македония.
Сцената на клуба отправя предизвикателство към пловдивската театрална публика, като ще представя камерни постановки и моноспектакли на най-провокативните и търсещи български актьори, реализирани за нетрадиционна среда. Програмата ще позволява изява на независими професионални театрални компании и студентски трупи, на актьори с второ творческо амплоа и публични четения на непознати пиеси от наши и световни автори.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина