АктуалноБългарияГласовеМненияПод сурдинка

Писма до потомците от 2020-та

Поздрави от кризата!

Мили наследнико,

Пиша ти от 2020 година с любов и радост, защото, ако четеш тези редове, значи сме оцеляли тежките дни, в които Влади Горанов се бори усилено със спекулата по магазините и недостигът на стоки от първа необходимост. Как преживях днес? Ами тежко. Отидох до кварталния магазин да си купя стоки от първа необходимост, чиито цени очакваме всеки момент да им сложат таван, заради огромната спекула и гигантски тълпи пред магазините.

Изчаках 2 минути пред магазина.

Не, че имаше опашка, ами магазинерката беше на лафче с нейна приятелка на цигара отпред и казах, че може да изчакам докато се наговорят.

Купих си яйца на обичайните цени. Явно спекулата още не ги е ударила тях, знам ли, трайни стоки сигурно. Избрах си и шоколад. Също на обичайните цени. Може би защото от линд слагат по-малко портокал в шоколада с портокал, отколкото портокал слагат в чужбина, нали все ни крадат нас българите. Я с по-малко портокали, я с по-малко спекула.

Излязох си от магазина и се прибрах, спокоен, че за пореден ден няма нито опашки, нито спекула, но съм сигурен, че Влади Горанов ще се пребори с тоя проблем и липса на паника на пазара.

Поздрави от кризата,
Тео

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина