С 90 000 тона спестени СО2 емисии за 8 години EVN Топлофикация стартира нова кампания за по-чист въздух в Пловдив

Актуално Градът Зелен град Новини

Инициативата цели отново да насочи вниманието към отговорното поведение и избор на екологично чиста енергия

EVN Топлофикация стартира нова кампания за по-чист въздух в Пловдив, с която цели отново да насочи вниманието към отговорното поведение и избор на екологично чиста енергия – за града и за дома. Както и през 2019 г., кампанията акцентира върху въпроса, че въздухът, който дишаме, зависи и от избора ни на отопление.

Това е поредната кампания на EVN Tоплофикация насочена към създаване на отговорно отношение към източниците на отопление.

EVN Топлофикация допринася за значително намаляване на емисиите въглероден диоксид (СО2) във въздуха на Пловдив като инвестира в модерни технологии. Общо 90 729 тона емисии СО2 са спестени благодарение на новата когенерационна централа на дружеството за периода от 2011 до 2019 г. Само за 2019 г. спестените от EVN Топлофикация СО2 емисии са 5129 тона, съобщават от дружеството.

EVN Tоплофикация  използва само природен газ за гориво, който се изгаря в газова турбина с висок коефициент на полезно действие. Важно предимство на централата е, че не отделя вредни вещества като серни диоксиди, прах (фини прахови частици) и диоксини.

Видео от кампанията можете да видите тук:

https://www.evn.bg/getdoc/bacbd5c9-10fe-47a9-a1af-39c95ca06fbf/HH-Ninth.aspx

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.