АктуалноБългарияГрадътНовиниПод лупа

Превръщат входа на Лятното кино на Бунарджика в паркинг (СНИМКИ)

Участници във фермерския базар паркират където им падне, жалват се хора от квартала около хълма

Според сигнала, на тепето по време на базара имало скара

Таня Грозданова

Жители на Пловдив от кварталите около Бунарджика за сигнализираха в редакцията на Под тепето за нередности, които според тях се прокрадват около ежеседмичния фермерски базар на главната алея на хълма. Млади майки, които всеки ден са с децата си в парка, потърсиха съдействие, тъй като по техните думи, не получават такова от местната администрация.

„Всяка сряда участниците в базара превръщат алеята в улица за движение на коли, а централния входа на Лятното кино в паркинг. Изпращаме ви снимки, направени на 1 и 8 май 2019-а година. Тази седмица положението не бе по-различно,“ разказва Мария Симонова от името на съкварталците си.

Посетители на Бунарджика, сред които млади родители и възрастни хора, смятат, че поради липсата на контрол, едно прекрасно начинание като Фермерския базар, се превръща в нещо грозно.

Мария и приятелите ѝ твърдят, че са сигнализирали в Общината, откъдето им препоръчали да се обърнат към кметството на район „Централен“.  По думите им, от там ги свързали със Стопански отдел, а служителката на телефона ги уверила, че по време на Фермерския базар едни хора продават нещата си в бурканчета и не може да има коли, нито скара. Според сигнализиращите за нередности, на поисканата среща с кмета на района им било отговорено, че той е много зает.

Репортер на Под тепето се свърза с райкмета Георги Стаменов за коментар по случая.

„Докато тече ремонта на Бунарджика временно са премахнати част от антипаркинг съоръженията до ресторанта. От там е осигурен достъп за влизане на строителна техника. За съжаление, намират се недобросъвестни граждани, които се възползват от това.

Ще предупредим още участниците в базара. Надявам се до месец нещата с ремонтната техника да приключат, колчетата да се възстановят, а достъпът на автомобили в парка ще бъде забранен и нагоре по пътя към върха,“ каза Стаменов.

По негова информация в кметството е бил получен сигнал за „димящи меса на скара“. Отидох лично да проверя същия ден и щях да си купя за доказателство, но нямаше, разказа кметът на района.

Що се касае до отказа за среща с него, Георги Стаменов напомни, че поради естеството на работата му неговият график е пълен за дни напред и не винаги може да се отзове на в същия ден или на мига.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Това е една голяма гавра с млади фермери производители. Как местни районни и голям кмет помагат за развитието на този пазар. Прокрадват се нишки на съмнения свързани политически чадър за образуване на друг такъв пазар. Обществото ни иска уж чиста натурална храна, после се жалва. Не ги разбирам и хората и кметовете. Идва видов ден, кой кой е и какви каузи отстоявал през мандата си. Времето ще покаже. А Ние ще чакаме, както чакахме толкова време с надежда да се стопли времето и открие обновената алея на Бунарджика за да реализираме истинските продукти. Ще чакаме кмета да се освободи за среща с нас.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина