АктуалноГрадътИзбориНовини

Повечето от общините в пловдивска област нямат проблеми с използването на винетни стикери

Остава казусът с участъка от пътната отсечка към селата Ягодово и  Катуница, където знакът беше преместен

Повечето от общините в пловдивска област нямат проблеми  с използването на винетни стикери, стана ясно по време на срещата, инициирана от областния управител Дани Каназирева и директора на Областната пътна служба инж. Йордан Калев. В срещата участваха кметове и представители на общините  -Пловдив, Родопи, Садово,  Марица, Стамболийски, Първомай, Куклен и Хисаря, които първоначално имаха въпроси по темата. Дани Каназирева подчерта, че казусът е ясен  за кметовете и напрежение в момента няма.

Тя припомни , че ако се направи искане към АПИ за отпадане на винетните стикери за определена пътна връзка, то съответната община трябва да се ангажира финансово и с поддържането на съответната пътна отсечка.

В областта единствено остава казусът с участъка от пътната отсечка към селата Ягодово и  Катуница, където знакът беше преместен. По думите на Каназирева,  отсечката попада в землището на община Пловдив и реално община Пловдив трябва да направи искането до АПИ и да поеме поддържането й, което няма да е коректно към жителите на общината.

„Постигнахме споразумение, че кметовете на община Родопи и Садово ще пуснат искане до община Пловдив и съответно между тях също ще се подпише споразумение, за да може, участъкът от пътя финансово да се обезпечи и да се разпредели между общините Садово и Родопи”, обясни областният управител.

Пътните отсечки в другите общини, за които е имало въпроси, остават част от републиканската пътна мрежа и в ангажиментите на Областно пътно управление.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина