АктуалноМненияНовиниПод ножаСъдТемида

Побойниците от Куклен остават в ареста

Пловдивският окръжен съд потвърди определението на Районен съд – Пловдив, с което е взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Исус Атанасов и братята Румен и Васко Карагьозови от Куклен.

Припомняме, че тримата са обвинени в извършване на хулигански действия в Куклен на 28.04.2019 г. След пиянския скандал със съеди те, нападнали двама полицаи, отзовали се на сигнала и изпочупили патрулната им кола.

Окръжният съд възприема напълно доводите на Районния съд, че от събраните до момента доказателства по делото, може да се направи обосновано предположение, че тримата обвиняеми са извършили  престъпленията за които са им  повдигнати обвинения и  те са  наказуеми с лишаване от свобода.

Окръжните магистрати потвърдиха и извода на районните съдии, че от данните по делото не може да се направи извод, че има реална опасност Румен Карагьозов и Исус Атанасов да се укрият. Според съда обаче е налице опасност  при по-лека мярка за неотклонение тримата да извършат престъпление. За това ги остави в ареста.

Определението на Окръжния съд е окончателно.

Спрямо Румен Карагьозов, /на 22 г./, са повдигнат три обвинения, а именно  за  хулиганство, за причиняване на лека телесна повреда на полицейски служител при изпълнение на служебните задължения и за унищожаване на чужди движими вещи – предно обзорно стъкло на патрулен автомобил на ОД на МВР-Пловдив, извършени на 28 април 2019 г., в гр. Куклен, обл. Пловдив.

Спрямо брат му Васко, на 25 г., са повдигнати две обвинения, а именно за  хулиганство и за унищожаване на чужди движими вещи – предно обзорно стъкло на патрулен автомобил на ОД на МВР-Пловдив, извършени на 28 април 2019 г., в гр. Куклен.

21-годишният Исус е обвинен в това, че на 28 април 2019 г., причинил лека телесна повреда на втори полицейски служител при изпълнение на служебните задължения.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина