АктуалноВластГласовеГрадътМненияНовиниПод ножа

Патриотите: Ремонтите в Пловдив са бавни, скъпи и неефективни

Това се дължи на неумението на Общината да планира ремонтите и условията, които залага в поръчките, заяви екскметът Славчо Атанасов

Обществените поръчки се печелят от едни и същи фирми, а порочният кръг създава огромно напрежение, категорични са от НФСБ

Патриотите в Пловдив отново размахаха пръст на градската управа по темата за големите инфраструктурни обекти на пресконференция в централата на НФСБ днес в града под тепетата.

Ремонтите в Пловдив са бавни, скъпи и неефективни. Това ощетява общинския бюджет и затруднява пловдивчани, обяви общинският съветник Слави Георгиев.

„От много години се наблюдава смущаваща тенденция, при която повече от 90% от конкурсите се печелят от едни и същи 5 фирми. Това се дължи от една страна на неумението на Общината да планира ремонтите, а от друга – на условията, които залага в поръчките, заяви екскметът Славчо Атанасов.

Той определи ситуацията като порочен кръг, който създава огромно напрежение, гражданите на Пловдив.

Като пример Атанасов посочи фирма, която работи на 4 големи обекта и изреди:  подлеза на ул.“ Гладстон“, пл. „Централен“, бул. „Марица – Юг“ и парк Бунарджик. Дори  и да е супер фирма, тя не е в състояние да изпълни в срок нито един от ремонтите, коментира той. По думите му, това е и причината нито един обект не може да бъде завършен в срок, а общината не си търси дори неустойките.

Поредното доказателство е подлезът на „Гладстон“, който няма да бъде отворен до края на март, трети срок даден от кмета Тотев, заяви Слави Георгиев и предрече ново удължаване на пусковия срок.

Съветникът Костадин Гаров посочи друг пример. Класирането в конкурса за изпълнение на  проекта по ОП „Региони в растеж“ , при който условията за обществената поръчка са направени така, че да спечели фирмата дала най-високата цена и най-дълъг срок за изпълнение.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

6 коментари

  1. Че защо да не го казва Славчо Атанасов. По негово време в Пловдив се живееше много по – добре. Имахме най – ниските данъци в България. Тоя тотев краде и го интересува само него си.

    1. Ти луд ли си ве алакнолу, че как искаш нещата да се оправят с ниски данъци ли, тия заплати на учители, лекари, от кое да се вдигнат от ниските данъци ли. Едва ли живял добре щото данъка ти е бил нисък. Малко или много за последите 3 години се оправиха доста неща, не можеш да го отречеш това, сега че стават бавно да, но все пак стават нещата, единственото нещо от което не съм доволен, е че тези неща трябваше вече да са готови за да можем наистина да бъдем, готови за събитието, за което се осраха …

  2. Съгласен съм с всичко казано. Но точно славчо атанасов ли трябва да го казва?! Същият, при когото Пловдив беше идпаднал в такава дупка, в каквато не е бил никога, и при когото даже в община Раковски имаше повече инвестиции, отколкото във Втория град на България…

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина