АктуалноГрадътИзпод тепетоМненияНовини

ОП „Паркиране и репатриране“ ще събира такси от спорния паркинг на ул. „Константин Стоилов“ 26

Общината влезе във владение 

Вече има интерес от живеещи и работещи в Капана за абонамент

Тони Ивова

Общината влиза във владение на паркинга в „Капана“ на ул. „Константин Стоилов“ 26, съобщиха от районната администрация на „Централен“. От там потвърдиха, че имотът винаги е бил общински, сега ще бъде даден под управление на ОП “Паркиране и репатриране“.

Днес работници на ОП-то премаркираха местата за паркиране, видя репортер на Под тепето.

От общинското дружество ще решат как да го отдават. Към момента вече има дори заявен интерес и за абонамент от живеещи и работещи в района, допълниха от кметството.

През миналата седмица са внесли сигнал по казуса от „Съюз за Пловдив“ по време на среща между кмета на район „Централен“ Георги Стаменов и общинския съветник Ивелин Парасков.

Припомням, че в понеделник председателят на „Съюз за Пловдив“ Дани Каназирева публикува сигнал за това как общински имот в идеалния център се ползва даром от частна фирма за паркинг, без да има договор за това и събира незаконосъобразно такси за паркиране от пловдивчани.  Скандалното разкритие бе направено от съветниците след проверка на сигнал, получен в приемната на „Съюз за Пловдив“. Цялата площ на паркинга е 518 кв. метра, от които 211 кв. м. са собственост на общината. „Това са два отделни имота, но вече 20 години една частна фирма печели от общинския имот без никакво правно основание и без да плаща нито една стотинка“, твърди Каназирева. Според устройствения план този общински имот е отреден за зелена площ и не е предназначен за паркинг.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина